Ένα στα δύο παιδιά μένει εκτός παιδικών σταθμών

Υπολογίζεται ότι οι αιτήσεις θα φτάσουν τις 120.000, ωστόσο το κρίσιμο ερώτημα είναι πόσα παιδιά θα εισαχθούν, αφού αλλάζουν τα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας ορίζει ως υψηλότερο οικογενειακό εισόδημα τις 30.000 ευρώ, έναντι των 40.000 ευρώ που ήταν μέχρι και πέρσι.

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα προβλέπει τη φιλοξενία περίπου 60.000 παιδιών σε δημοτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, καθώς έχουν εξασφαλιστεί 150 εκατ. ευρώ όπως αναφέρει το «Έθνος».

Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί

από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου ταχυδρομικά στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕ-ΤΑΑ) η οποία είναι υπεύθυνη του προγράμματος.

Στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν οι εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα μητέρες περιλαμβάνεται και το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2012, για εισοδήματα δηλαδή που αποκτήθηκαν το 2011. Αυτό, βέβαια, πλήττει πολλές οικογένειες που αν και πληρούν τα νέα εισοδηματικά κριτήρια, είδαν τις απολαβές τους να μειώνονται κατακόρυφα μέσα στο 2012, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα