Κτηνοτροφία: νέες αποκαλύψεις

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την κομπίνα με τα ανύπαρκτα άλογα και γαϊδούρια, τα οποία δήλωναν επιτήδειοι σε Θεσσαλία και Μακεδονία για να παίρνουν άτοκα δάνεια και επιδοτήσεις, βγαίνουν στο φως εξαιτίας των δικαστικών περιπετειών τους, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στα Γρεβενά, καταδικάστηκαν ο πρώην διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ο οποίος χορηγούσε βεβαιώσεις στους δήθεν δικαιούχους και μια γυναίκα η οποία εισέπραξε άτοκο δάνειο για κτηνοτροφικά ζώα, που δεν είχε ποτέ.
Στην ίδια πόλη, εκκρεμεί η δίκη άλλων 92 «μαϊμού»

κτηνοτρόφων, οι οποίοι εισέπραξαν άτοκα δάνεια χωρίς να τα δικαιούνται, ζημιώνοντας το δημόσιο κατά 1,62 εκατ. ευρώ.

Στη Λάρισα, καταδικάστηκαν πέντε αγρότες, που εισέπρατταν επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να εκτρέφουν άλογα και γαϊδούρια, τα οποία όμως δεν διέθεταν.

Για μεμονωμένες περιπτώσεις παραγωγών που αισχροκερδούν ενώ παράλληλα υπάρχουν χιλιάδες νόμιμοι κτηνοτρόφοι απλήρωτοι λόγω γραφειοκρατείας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης, με δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 και στην Καλλιόπη Ασλανίδου.

Εν τω μεταξύ, για τρίτη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες συνελήφθη 77χρονος επιχειρηματίας για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ.

Πρόκειται για ιδιοκτήτη δύο εταιρειών γαλακτοκομικών προϊόντων. Αυτήν τη φορά συνελήφθη για ληξιπρόθεσμες εισφορές προς το Ίδρυμα που ξεπερνούν τις 280.000 και τις 273.000 ευρώ, ενώ αφορούν -αντιστοίχως- τους μήνες Δεκέμβριο 2012 και Ιανουάριο 2013. Ήδη τον περασμένο Μάιο ο 77χρονος είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ. Την πρώτη για χρέος ύψους 1,98 εκατ. ευρώ (Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2012) και τη δεύτερη για χρέος άνω των 560.000 ευρώ (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2012).

Μάλιστα, για μία από αυτές τις περιπτώσεις καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα