Ένα …αέρινο μήλο

Το event στο Σαν Φρανσίσκο ξεκίνησε με ένα βίντεο σχετικά με τις σχεδιαστικές αξίες της Apple και την εμφάνιση του Τιμ Κουκ, διευθύνοντος σύμβουλος της εταιρείας, επί σκηνής. Ο Κουκ στην αρχή της παρουσίασης αναφέρθηκε στις πωλήσεις του iPhone μετά την κυκλοφορία των δύο τελευταίων μοντέλων (iPhone 5S και iPhone

5C- 9 εκατ. πωλήσεις ως το τέλος του πρώτου σαββατοκύριακου).

Ο Κουκ παρουσίασε στην αρχή την πορεία των πωλήσεων των tablets τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι νωρίτερα μέσα στον μήνα πωλήθηκε το 170.000.000ό iPad και ότι στο App Store υπάρχουν 475.000 σχεδιασμένες για το tablet της εταιρείας. Ωστόσο, την παρουσίαση της νέας γενιάς της δημοφιλούς συσκευής έκανε ο Φιλ Σίλερ, ο οποίος και έκανε τα αποκαλυπτήρια του iPad Air, το οποίο είναι λεπτότερο, ελαφρύτερο και ισχυρότερο από τους προκατόχους του.

Το iPad Air διαθέτει οθόνη αφής 9,7 ιντσών Retina και πάχος 7,5 χιλιοστά. Διαθέτει τσιπ A7, καθώς και Μ7 motion co-processor. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνεται ταχύτερο Wi-Fi, 5 megapixel iSight, 1080p FaceTime κάμερα και διάρκεια μπαταρίας δέκα ωρών. Θεωρείται ότι έχει οκτώ φορές καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στη CPU από το αρχικό iPad και 72 φορές καλύτερες όσον αφορά στα γραφικά.

Όσον αφορά στα χρώματά του, θα κυκλοφορήσει σε ασημί, λευκό, γκρι και μαύρο. Η τιμή του ξεκινά στα 499 δολάρια για την συσκευή των 16GB, (629 δολ. για την μεγαλύτερη έκδοση). Η διάθεσή του προορίζεται να ξεκινήσει στην 1η Νοεμβρίου σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

iPad Mini

Όσον αφορά στο νέο iPad mini, διαθέτει οθόνη Retina των 2048 x 1536 pixels (7.9 ιντσών), ενώ στο εσωτερικό του έχει επίσης τον επεξεργαστή Α7. Διαθέτει επίσης διάρκεια μπαταρίας δέκα ωρών, ενώ είναι τέσσερις φορές ταχύτερο όσον αφορά τη CPU και οκτώ φορές ταχύτερο όσον αφορά στα γραφικά. Αντιστοίχως διαθέτει βελτιωμένο Wi-Fi και ενισχυμένη υποστήριξη LTE, καθώς και 5-megapixel iSight, 1080p FaceTime camera. H τιμή του ξεκινά στα 399 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα