Ένα Panda τεραστίων διαστάσεων

Από το Jeep προέρχεται το σασσί, στο οποίο έχουν μονταριστεί ελατήρια, αμορτισέρ και άξονες που έχουν υποστεί τις απαραίτητες μετατροπές. Το θηριάκι εφοδιάζεται με έναν εξακύλινδρο κινητήρα 4,2 λίτρων, ενώ έχει γίνει μία μεγάλη επέκταση στην κολόνα και στον άξονα του τιμονιού.

Στην κορυφή αυτού του πύργου έχει θρονιαστεί το αμάξωμα ενός Fiat Panda 4X4, δημιουργώντας έτσι μία ασυνήθιστη σύνθεση τεραστίων διαστάσεων. Τα τρακτερωτά ελαστικά έχουν 1,50 μ. διάμετρο

και μισό μέτρο πλάτος, ενώ το συνολικό ύψος του οχήματος φτάνει τα 3,90 μ. Έτσι συγκαταλέγεται στα ελάχιστα οχήματα των οποίων το ύψος είναι μεγαλύτερο από το μήκος τους, καθώς το τελευταίο ανέρχεται σε 3,80 μ.

Για να ανέβεις πάντως στον θάλαμο…διακυβέρνησης του οχήματος, πρέπει να είσαι καλογυμνασμένος, αφού οι πόρτες του απέχουν γύρω στα δύο μέτρα από το έδαφος.

Το Fiat Panda Bigfoot αποτελεί ένα και μοναδικό κομμάτι, που εξελίχθηκε για τις ανάγκες του διαφημιστικού σποτ για το τετρακίνητο νέο Panda. Την κατασκευή του ανέλαβε η ιταλική ACME, η οποία ειδικεύεται κανονικά στην αναπαλαίωση ιστορικών μοντέλων, όμως αυτή τη φορά ασχολήθηκε με κάτι εντελώς διαφορετικό.

Το αρκουδάκι με τις τεράστιες διαστάσεις βρέθηκε στα χιόνια για τις ανάγκες του τηλεοπτικού σποτ, όπου ανέπτυξε ταχύτητες της τάξης των 75 χλμ./ώρα. Σύμφωνα μάλιστα με τους κατασκευαστές του, μπορεί να φτάσει η τελική του ταχύτητα έως και τα 100 χλμ./ώρα!

(Πηγή Autoreport.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα