Φιέστα κι άστα…

Το ντέρμπι της αντίθεσης. Ασπρο και μαύρο. Υψος και βάθος. Χαρά και αγωνία. Αυτό είναι το αποψινό (19:30) Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αυτή είναι η ωμή (και μαύρη) αλήθεια.

Οι Πειραιώτες του Μίτσελ, ανήμερα των γενεθλίων τους, θέλουν το τρίποντο της νίκης για να κατακτήσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, ενώ θέλουν και ένα εμφατικό σκορ για να δώσουν υπέρτατη χαρά

στον κόσμο που θα γεμίσει τις εξέδρες.

Αυτή είναι η μία πλευρά. Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ θέλει τη νίκη για να συνεχίσει να έχει ελπίδες παραμονής στη μεγάλη κατηγορία, αλλά πρωτίστως θέλει να φύγει με ψηλά το κεφάλι από το Φάληρο. Αυτό θα γίνει ακόμα κι αν χάσει με ένα… χαμηλό σκορ.

Οσον αφορά στην ενδεκάδα, ο Μέγκιερι αναμένεται να είναι στο τέρμα, ο Παπάζογλου στα δεξιά της άμυνας και ο Χολέμπας στα αριστερά, οι Σιόβας-Παπαδόπουλος τα στόπερ, ο Φέισα αμυντικό χαφ και οι Μανιάτη-Μοντέστο εσωτερικά χαφ, ο Βλαχοδήμος στα δεξιά και ο Αμπντούν στα αριστερά και ο Τζεμπούρ προωθημένος. Υπάρχει, βέβαια, και το ενδεχόμενο να παίξει ο Μανωλάς αντί του Σιόβα στο κέντρο της άμυνας.

Στην αντίπερα όχθη, ο Έβαλντ Λίνεν χρησιμοποίησε τον Θωμά Τσίτα στο 4-5-1 που δοκίμασε, πίσω του αγωνίστηκε ο Ρότζερ Γκερέιρο, δεξιά ο Ταξιάρχης Φούντας, αριστερά ο Γιώργος Κατίδης και στα χαφ οι Αντώνης Ρίκκα, Ξενοφών Φέτσης.

Ένα ακόμα σχήμα που δεν δοκίμασε, αλλά έχει στο μυαλό του ο Έβαλντ Λίνεν είναι το… 4-6-0. Αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο ο Τσίτας θα μείνει εκτός, οι Κατίδης, Φούντας θα είναι πιο προωθημένοι και θα «χωρέσουν» οι Κορδέρο, Ρίκκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα