Εμφύλιος Άρη – Νικήτα με το Σακελλαρίδη να καραδοκεί

Ανεβαίνει κατακόρυφα το θερμόμετρο μεταξύ Άρη Σπηλιωτόπουλου και Νικήτα Κακλαμάνη στη μάχη για το Δήμο Αθηναίων, την ίδια ώρα που η επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Γαβριήλ Σακελλαρίδη δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει τους γαλάζιους υποψηφίους και να βρεθεί στο δεύτερο γύρο απέναντι στο Γιώργο Καμίνη.

Σπηλιωτόπουλος και Κακλαμάνης βρίσκονται σε πλήρη ρήξη καθώς πίσω από τις κομψές αιχμές που ανταλλάσσουν, ο πόλεμος μαίνεται.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, έχοντας

το χρίσμα της Ν.Δ, κάλεσε ουσιαστικά τον πρώην Δήμαρχο να παραιτηθεί από την κούρσα, χρεώνοντάς του ενδεχόμενη αποτυχία στην κάλπη. «Εάν ήμασταν ενωμένοι, προφανώς ο κ. Καμίνης θα ήταν παρελθόν αυτή τη στιγμή και δημοσκοπικά… η διάσπαση αυτή στοιχίζει στην παράταξη» ανέφερε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, προσθέτοντας: «Σέβομαι την ιστορία του κ. Κακλαμάνη, τον βρήκα όταν μπήκα στην πολιτική, άρα έχει και την απαιτούμενη εμπειρία και προφανώς μέσα από τη διαδρομή του έχει δεθεί με την παράταξη, για να ξέρει τι θα κάνει όποια στιγμή ο ίδιος επιθυμεί και πώς θα το κάνει, για να είναι χρήσιμος και στον εαυτό του και στην παράταξη που τον ανέδειξε».

Ο κ. Κακλαμάνης απάντησε στα ίσα, επιβεβαιώνοντας όσους θεωρούν ότι η υποψηφιότητά του έχει καθαρά προσωπικά ελατήρια. «Ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να παραιτηθώ” απάντησε ο Νικήτας, επιχειρώντας μάλιστα να αντιστρέψει το επιχείρημα ότι με τη δική του υποψηφιότητα εν τέλει αυξάνονται οι πιθανότητες επανεκλογής του Γ. Καμίνη. “Η δική μου υποψηφιότητα χαλάει κι’ άλλου είδους σχέδια ορισμένων, δηλαδή, που προκειμένου να στηριχθεί ο κ. Βενιζέλος, θέλουν να βγει ο κ. Καμίνης»

Σε αυτό το κλίμα του γαλάζιου εμφυλίου, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ελπίζει ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και να βρεθεί αυτός στο δεύτερο γύρο απέναντι στο νυν δήμαρχο. Άλλωστε, μία μκρή έστω αύξηση της δυναμικής Σακελλαρίδη ενδεχομένως να αρκεί ώστε να περάσει εκείνος δεύτερος.

Πάντως, στο επιτελείο Σπηλιωτόπουλου εκφράζεται αισιοδοξία πώς και τμήμα των “κακλαμανικών” θα επιστρέψει στην επίσημη υποψηφιότητα αλλά και πως ο κ. Γ. Καμίνης δεν θα διατηρήσει μέχρι τέλους τα ποσοστά που σήμερα του αποδίδονται. Από την πλευρά Κακλαμάνη, πάλι, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι ο πρωην Δήμαρχος θα έχει μία καλή επίδοση, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι μόλις πέμπτος, πίσω και από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Καθώς απομένουν δύο μήνες μέχρι την πρώτη Κυριακή, οι εκτιμήσεις είναι παρακινδυνευμένες. Μόνον βέβαιο είναι ότι η γαλάζια μάχη στην Αθήνα θα είναι εξαιρετικά σκληρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα