Ελλάδα η πιο ακριβή χώρα!

Η ραγδαία συρρίκνωση των εισοδημάτων των Ελλήνων εργαζομένων σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο των τιμών στα βασικά είδη τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση. Ακόμη και σε σχέση με άλλες χώρες που τα προϊόντα είναι πιο ακριβά ο Έλληνας καταναλωτής είναι περισσότερο επιβαρυμένος, λόγω της μείωσης των μηνιαίων αποδοχών του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», αν και φαινομενικά οι τιμές των αγαθών δεν είναι τόσο ακριβές, αν υπάρξει σύγκριση με άλλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η σύνδεση των τιμών και του εισοδήματος καθιστά αυτόματα την Ελλάδα

ως την πιο ακριβή. Αν και μείωση στους μισθούς γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η ίδια μείωση δεν γίνεται και στις τιμές, προκαλώντας έτσι την κατακόρυφη πτώση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων.

Εξετάζοντας την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Detailed Average Price Report November 2013 (που συγκρίνει τις ενδεικτικές τιμές 20 βασικών αγαθών στα σουπερμάρκετ ανάμεσα σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ολλανδία και Λουξεμβούργου) συμπεραίνει κανείς ότι οι Έλληνες αγοράζουν προϊόντα πληρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό του μισθού τους.

Ωστόσο το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στις τιμές των αγαθών που βρίσκονται στα ράφια του σουπερμάρκετ. Το ίδιο βαρύ είναι το κόστος και για άλλες υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την διασκέδαση την ένδυση την περιποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα