Προσήγαγαν το δήμαρχο Ωρωπού και δύο αντιδημάρχους

Τα τέσσερα άτομα προσήχθησαν στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται για το χθεσινοβραδινό περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 χθες το βράδυ πεντακόσιοι περίπου κάτοικοι του Ωρωπού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αύξηση της τιμής των διοδίων, αλλά και στη δημιουργία νέων διοδίων στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού.

Όμως η διαμαρτυρία πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις όταν οι εξοργισμένοι διαδηλωτές ξήλωσαν και πυρπόλησαν ένα κουβούκλιο των παράπλευρων

διοδίων, ενώ έβαλαν φωτιά και σε λάστιχα σε παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού.

Ο εισαγγελέας άσκησε σήμερα αυτεπάγγελτη δίωξη για τον εμπρησμό, ενώ στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ έχουν μπει τα βίντεο στα οποία έχει καταγραφεί το συμβάν, προκειμένου να γίνει τυχόν ταυτοποίηση προσώπων.

Η συγκέντρωση είχε διοργανωθεί μετά από κάλεσμα του δήμου Ωρωπού.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο κ. Οικονομάκος είχε δηλώσει ότι οι πολίτες «είναι περικυκλωμένοι, είναι όμηροι σε έναν δήμο με οκτώ διόδια». «Τα απορριμματοφόρα του δήμου, για να κυκλοφορήσουν πληρώνουν διόδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης δεσμεύτηκε ότι οι κάτοικοι του Ωρωπού δεν θα πληρώσουν καμία αύξηση. Όπως είπε «η τιμή διοδίων παραμένει γι” αυτούς 2,10 ευρώ, αντί για 3,35 ευρώ που είναι η νέα τιμή Αφιδνών αυτή τη στιγμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα