ΔΙΕΛΚΥΣΤΙΝΔΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

12:45 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Στο Δημόσιο επιχειρούν να μεταθέσουν τα Ελληνικά Ναυπηγεία την ευθύνη για τα προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, απάντησε στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί από την εργοδοσία, υποστηρίζοντας ότι η δήλωση αυτή «δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα σχετικά με την αιτία του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας, το οποίο το ναυπηγείο αναγκάσθηκε να επιβάλει».

Σύμφωνα με τα Ναυπηγεία, η αιτία είναι η μη εκπλήρωση εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου για πάνω από ένα έτος των δεσμεύσεών του έναντι

του ναυπηγείου με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να εκκρεμεί οφειλή άνω των 220 εκατομμυρίων ευρώ (συν τόκους). Τα ποσά αυτά αφορούν τόσον τα «τρία υποβρύχια το κόστος των οποίων έχει πληρωθεί στο παρελθόν στα οποία αναφέρεσθε, όσον και τα δύο καινούργια υποβρύχια, τα οποία παραλείψατε να αναφέρετε». Τέλος, ο εκπρόσωπος των Ελληνικών Ναυπηγείων ανέφερε πως «οπωσδήποτε θα εξακολουθούμε να παρακολουθούμε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την πρόοδο των διαφόρων συσκέψεων και πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται και ευελπιστούμε πως θα οδηγήσουν σε γρήγορη επίλυση του γενικότερου προβλήματος, που ταλανίζει την Ελληνική ναυπηγική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα, των προβλημάτων που ταλανίζουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά».

Keywords
Τυχαία Θέματα