Ειρωνικό σχόλιο Βενιζέλου: «Ο Στουρνάρας είναι…αναντικατάστατος»

Βρυξέλλες, Γιώργος Μελιγγώνης

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε με μάλλον σκωπτικό τρόπο για τον Γιάννη Στουρνάρα, φωτογραφίζοντάς τον για έλλειψη ευαισθησίας αναφορικά με τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών. O κ. Στουρνάρας είναι αναντικατάστατος, επισήμανε χαρακτηριστικά όταν εκλήθη να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν τον νυν υπουργό Οικονομικών να αναλαμβάνει θέση Επιτρόπου στην Κομισιόν μετά τη λήξη της θητείας της

Μαρίας Δαμανάκη. Παράλληλα, συνεχίζοντας στο ίδιο ειρωνικό ύφος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι είναι γνωστές οι ευαισθησίες του Γιάννη Στουρνάρα για τις ανάγκες των πολιτών.

O Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στις Βρυξέλλες με την ιδιότητά του ως υπουργού Εξωτερικών για τη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του NATO, ενώ ενδέχεται να έχει και ολιγόλεπτη κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέντ Νταβούτογλου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠAΣOK διέψευσε και τα σενάρια που θέλουν τον ίδιο να ενδιαφέρεται να μεταπηδήσει στην Κομισιόν και τον Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Mα θα πάμε οι δυο μας στην Ευρώπη? Έχουμε δουλειά εδώ, θα κάνουμε πολλά μαζί αλλά όχι στην Ευρώπη, τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Πολιτική διαπραγμάτευση

Αναφορικά με την εμπλοκή που παρατηρείται στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-τρόικας, ο πρόεδρος του ΠAΣOK τόνισε ότι η τρόικα πρέπει να κατανοήσει την ιδιαίτερη σχέση του μέσου Έλληνα πολίτη με την πρώτη κατοικία του, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ που εκκρεμεί θα προχωρήσει κανονικά. Επίσης, επισήμανε για άλλη μια φορά πως αν η τρόικα εμμείνει στη στάση της, η διαπραγμάτευση θα παραπεμφθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, ενώ προανήγγειλε ότι αύριο θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες, προκειμένου αμφότεροι να παραστούν στο Κολέγιο των Επιτρόπων ενόψει της ελληνικής προεδρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα