Είχε την... «φαεινή ιδέα» για την Σαμπιχά και τον αποπέμπουν

Ο Αϋφαντής θεωρείται από πολλούς ως «παραφωνία» στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς πολλές από τις απόψεις του ταιριάζουν περισσότερο σε άλλα κόμματα, στα δεξιά –ή και στα πολύ δεξιά- του πολιτικού φάσματος. Μάλιστα, προσφάτως είχε επιτεθεί, με άρθρο του, ακόμη και στο ΑΚΕΛ επί Δημήτρη Χριστόφια, για τη στάση που κράτησε ο τελευταίος στο σχέδιο Άναν.

Πληροφορούμαι ότι ο Αϋφαντής χρεώνεται την «έμπνευση» -και, άρα, το φιάσκο- με την υποψηφιότητα της ακτιβίστριας

Ρομά, Σαμπιχά Σουλεϊμάν, που έχει μπει εδώ και καιρό στο μάτι των «τουρκογενών» της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Επίσης πληροφορούμαι ότι εξαιτίας αυτής της πρότασής του, ο διπλωμάτης θα χάσει πολύ σύντομα την ιδιότητα του διπλωματικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, καθώς φέρεται να έχει ήδη ειδοποιηθεί να μαζέψει τα πράγματά του και να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειωτέον ότι τον πρεσβευτή «φωτογράφιζε» χθες, στο κύριο άρθρο της και η εφημερίδα «Αυγή», ζητώντας ουσιαστικά την αποπομπή του. Στο άρθρο, με τίτλο «Εκεί ψηλά στη Θράκη», η εφημερίδα της Αριστεράς διερωτάται: «Το ερώτημα είναι: ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να συμπεριφερθεί με την αραχνιασμένη νοοτροπία της ΕΥΠ και να υποβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν λάθρα, την υποψηφιότητα μιας μουσουλμάνας - Ρομά, που έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια από την ελληνική Ακροδεξιά;». Και συνέχιζε το κύριο άρθρο της «Αυγής»: «Είναι προφανές ότι η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, καλή τη πίστει, παρασύρθηκε και τώρα αποκαθιστά, με κάποιο πολιτικό κόστος όμως. Ωστόσο η προγραμματική ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνεται στα κρυφά και, δυστυχώς, χωρίς πολιτικό κόστος, το οποίο θα αποδειχθεί ασύγκριτα μικρότερο από την επιμονή σε μια επιλογή που προσέβαλλε τις αξίες της Αριστεράς και την αντίληψη περί της δημοκρατικής κοινωνίας και χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα