ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΜΠΙΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΣΜΕ

Όσοι ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να αναρωτιούνται γιατί έχει απαξιωθεί τόσο πολύ η πολιτική, ας κοιτάξουν τις πολιτικές και τις αθλητικές εφημερίδες και θα βρουν την απάντηση.

Οι πρώτες ασχολούνται με την Σαμπιχά και τον Αχμέτ Κουρτ και οι δεύτερες με τον Ντάνστον και τον Λάσμε.

Το πολιτικό ρεπορτάζ ασχολείται με τις διασυνδέσεις των Πομάκων, των Ρομά και των Τουρκογενών με την ΚΥΠ, τη ΜΙΤ και τους ακροδεξιούς εθνικιστές στις δύο πλευρές του Έβρου και

το αθλητικό με τα κατορθώματα του Σπανούλη και του Διαμαντίδη στο παρκέ.

Ο Σαμαράς και ο Τσίπρας αλληλοκατηγορούνται για τη συνθήκη της Λωζάννης(!) και ο Μπαρτζώκας και ο Αλβέρτης με το πως μπορούν να κάνουν το 2-3 στη Μαδρίτη και τη Μόσχα με τη Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ αντίστοιχα.

Η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για μια ψήφο διαφορά στις ευρωεκλογές και ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός αγωνίζονται για να πάνε στο φάιναλ φορ της ευρωλίγκας του μπάσκετ και να σηκώσουν μια ακόμη ευρωπαϊκή κούπα.

Οι πολιτικοί διχάζουν και φοβίζουν τον κόσμο για το ποιος βλάπτει περισσότερο τη χώρα και οι μπασκεμπολίστες προσφέρουν ελπίδα και περηφάνια στους Έλληνες.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις με 30 και 50 άτομα και οι παίχτες γεμίζουν το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ με χιλιάδες κόσμο.

Η κυβέρνηση και οι αξιωματική αντιπολίτευση εκδίδουν ανακοινώσεις για το ποιό κόμμα είναι ολιγότερον πειθήνιο στις απαιτήσεις της Μέρκελ και τις ντιρεκτίβες της τρόικας, ενώ τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ υποκλίνονται στις δύο ελληνικές ομάδες και απεύχονται να συναντηθούν μαζί τους.

Οι πολιτικοί ερίζουν για το αν το πρωτογενές πλεόνασμα είναι αληθινό ή μουσαντένιο, ενώ τα έξι αστέρια στη φανέλα του Παναθηναϊκού και τα τρία στου Ολυμπιακού δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης.

Τα κόμματα, τα τελευταία πέντε χρόνια (2009-2013) έχουν δώσει στη χώρα τέσσερα πρωταθλήματα Ευρώπης: της ανεργίας, της ύφεσης, των ελλειμμάτων και του χρέους.

Την ίδια περίοδο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Ευρώπης στο μπάσκετ. Ο πρώτος το 2009 και το 2011 και ο δεύτερος το 2012 και το 2013.

Αν μάλιστα ο Ολυμπιακός καταφέρει να το κατακτήσει και φέτος θα γίνει η τρίτη ομάδα της Ευρώπης που θα έχει καταφέρει, και μάλιστα μετά από 23 χρόνια, έναν τέτοιον άθλο.

Οι πολιτικοί μας έχουν ψυχολογία λούζερ και οι μπασκετμπολίστες μας του νικητή.

Τους βουλευτές και τους υπουργούς τους αποδοκιμάζει και τους φτύνει ο κόσμος και τους παίχτες τους χειροκροτεί και τους αποθεώνει.

Ακόμη κι αν δεν μπορέσουν, οι «κόκκινοι» ή οι «πράσινοι», να πάνε στο φάιναλ φορ του Μιλάνου δεν τρέχει τίποτε, αρκεί που, αν και με την πλάτη στον τοίχο, έφεραν τα ματς στα ίσια.

Αντίθετα, μέχρι και που θα λυντσάρουν τους πολιτικούς αν αυτοί δεν καταφέρουν άμεσα, όπως υπόσχονται, να διώξουν την τρόικα και να βγει η χώρα από το μνημόνιο.

Θέλετε κι άλλα παραδείγματα ή συγκρίσεις; Δεν νομίζω.

Ούτε χρειάζεται να πούμε για τα παραδείγματα -προς μίμηση ή προς αποφυγή- που προσφέρουν οι μεν και οι δε και σε ποιο πνεύμα γαλουχούν ιδίως τη νεολαία.

Ούτε για το πως είναι οργανωμένα και πως λειτουργούν τα πολιτικά και μπασκετικά σωματεία χρειάζεται να πούμε κάτι.

Όπως είναι περιττό να αναφερθούμε και στο πως προπονούνται οι μεν για την Βουλή και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους-δανειστές μας και οι δε για τις συναντήσεις με τους αντιπάλους τους.

Ούτε, ούτε...

Αύριο βράδυ τα βλέμματα όλης της Ελλάδας θα 'ναι καρφωμένα στο γυαλί για να δουν τον Πρίντεζη και τον Φώτση να σουτάρουν από τα 6,75 και δεν νομίζω ότι θα βρεθεί έστω και ένας σοβαρός άνθρωπος να καθίσει να παρακολουθήσει το πολιτικό ξεκατίνιασμα για το αν η ερίτιμος κυρία Τομαή είναι λογοκλόπος ή υπάρχουν και σε άλλα ψηφοδέλτια Σαμπιχά και Κουρτ.

Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Και εξηγεί πολλά...

Keywords
Τυχαία Θέματα