Δύσκολες οι προοπτικές απασχόλησης και το 2013 για την Ευρώπη

Από τις 42 συνολικά χώρες σε όλο τον κόσμο, στις οποίες διεξάγεται η έρευνα της εταιρείας, αναμένεται επιδείνωση της αγοράς εργασίας σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2012 στις μισές (21) και βελτίωση μόνο σε 11 χώρες. Οι χώρες με τις λιγότερες ευκαιρίες για όσους αναζητούν εργασία αναμένεται να είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία και η Ολλανδία. Ωστόσο,

παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στην Ευρώπη, η Βρετανία καταγράφει την καλύτερη επίδοση της τελευταίας 4ετίας και οι προοπτικές απασχόλησης στη Γερμανία βελτιώθηκαν ελαφρά.

Οι χώρες με τις καλύτερες προοπτικές απασχόλησης είναι η Ταϊβάν, η Ινδία, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κολομβία και ο Παναμάς. Μεταξύ των 11 χωρών που αναμένουν βελτίωση της αγοράς εργασίας είναι και οι ΗΠΑ, όπου το 17% των εργοδοτών εκτιμούν ότι θα προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις έναντι ενός ποσοστού 8% που θεωρούν ότι θα μειώσουν το προσωπικό τους. Η απασχόληση στην Κίνα αναμένεται να μείνει σταθερή. Η έρευνα της Manpower βασίζεται σε συνεντεύξεις με 65.000 διευθυντές προσλήψεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα