Ήξεις αφήξεις για τους «πιστολέρο» της Βουλής

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κλήθηκε πριν από λίγες ημέρες να απαντήσει σε «αναφορά» του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για το φαινόμενο να κυκλοφορούν οι βουλευτές στους χώρους του κοινοβουλίου φέροντας επάνω τους όπλο. Ο βουλευτής είχε καταθέσει την αναφορά με αφορμή δημοσίευμα που έλεγε ότι έχει παραγίνει το κακό με τους βουλευτές που κυκλοφορούν στους χώρους της Βουλής φέροντας όπλο, ιδίως

μετά τις άδειες που ζήτησαν και πήραν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Η είσοδος και κίνηση των κ.κ. βουλευτών πραγματοποιείται χωρίς κανένα περιορισμό στο Μέγαρο της Βουλής», απάντησε εγγράφως ο Νίκος Δένδιας υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «από την Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας, με σύγχρονη τεχνική-ηλεκτρονική υποστήριξη κατά τη διαδικασία ελέγχου των εισερχομένων ατόμων σε όλους τους χώρους του κοινοβουλίου».

Ο υπουργός απαντά όμως και για το καθεστώς που αφορά την είσοδο και κυκλοφορία στους χώρους της Βουλής επισκεπτών, αστυνομικών, εργαζομένων και λοιπών συνεργατών των βουλευτών και ενημερώνει ότι «εισέρχονται στο χώρο της Βουλής, σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου, με προϋποθέσεις και περιορισμούς που προβλέπονται κατά περίπτωση».

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνοδοί ασφαλείας κ.κ. Πρωθυπουργού, Προέδρου της Βουλής και Αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων, εισέρχονται ελεύθερα σε όλους τους χώρους του Μεγάρου της Βουλής, εφόσον είναι εφοδιασμένοι με ειδική κάρτα διαπίστευσης. Η διαπίστωση δε τυχόν κατοχής όπλου ή οποιουδήποτε αντικειμένου, που εμπίπτει στην κατηγορία όπλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2168/1993 και τα οποία νομίμως φέρονται από τους προτιθέμενους να εισέλθουν στο Μέγαρο της Βουλής παραλαμβάνονται στα σημεία ελέγχου, ασφαλίζονται σε ερμάριο, καταγράφονται σε ειδικό βιβλίο και στον κάτοχο τους επιδίδεται απόδειξη παραλαβής, με την επίδειξη της οποίας παραλαμβάνονται κατά την αποχώρησή του.

Για την ιστορία πρέπει να θυμίσουμε ότι πριν από δύο χρόνια περίπου είχε δημιουργηθεί μέγα θέμα όταν κατά την είσοδο του Πάνου Καμμένου στη Βουλή αστυνομικός ζήτησε έλεγχο επειδή το μηχάνημα ελέγχου «χτύπησε» ειδοποιώντας ότι στο χώρο πιθανόν να εισέρχεται πρόσωπο που φέρει επάνω του όπλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα