ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΡΟ PSI Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ 10ΕΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε σήμερα στην αγορά του Λονδίνου στο 17,73%, στο χαμηλότερο επίπεδο που έχουν σημειώσει από τον περασμένο Μάρτιο που έγινε η έκδοση και ανταλλαγή τους με τα παλαιά ομόλογα των ιδιωτών επενδυτών.

Σύμφωνα με το Bloomberg η απόδοση του ομολόγου που λήγει τον Φεβρουάριο του 2023 υποχώρησε κατά 32 μονάδες βάσης (0,32 της ποσοστιαίας μονάδας). Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 1,47%. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών της

Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε χθες από τη Σιγκαπούρη ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reutes, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν άνοδο, καθώς τα θετικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο περιόρισαν τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 καταγράφει άνοδο 0,69%, ενώ μικρά κέρδη 0,03% καταγράφει επίσης η ισοτιμία του ευρώ και διαμορφώνεται στα 1,2959 δολάρια. Ο πληθωρισμός στην Κίνα παρέμεινε χαμηλός τον Σεπτέμβριο, ενώ οι εξαγωγές της αυξήθηκαν με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο του αναμενόμενου, βοηθώντας να διασκεδασθούν οι ανησυχίες εν όψει της επικείμενης για την Πέμπτη ανακοίνωσης των στοιχείων του ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα