Δικάζονται οι 12 αγρότες για τα επεισόδια της Ανθήλης

Η δίκη αναβλήθηκε χθες λόγω της απουσίας των αστυνομικών- μαρτύρων κατηγορίας. Πιο πριν, εκατοντάδες αγρότες έκαναν πορεία με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Λαμίας, καταλήγοντας στα δικαστήρια της πόλης. Στο πλευρό των 12 συλληφθέντων αγροτών βρέθηκαν συνδικαλιστές από όλα τα αγροτικά μπλόκα.

Τα χθεσινά επεισόδια σε Σέρρες και Βέλο Κορινθίας

Να θυμίσουμε ότι χθες Πέμπτη ξέσπασαν νέα επεισόδια σε μπλόκα, αυτή τη φορά στις Σέρρες

και το Βέλο Κορινθίας, με συνέπεια να συλληφθούν τέσσερις αγρότες.

Στο μπλόκο των Κερδυλλίων έγιναν τέσσερις συλλήψεις αγροτών όταν μετά το κλείσιμο του τμήματος της Εγνατίας Οδού, επάνω από τη γέφυρα των Κερδυλλίων, προκλήθηκε ένταση επειδή άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να δώσουν σε κυκλοφορία την Οδό κάτι που τελικά πέτυχαν. Οι τέσσερις συλληφθέντες αγρότες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Νιγρίτας, ενώ αγρότες της περιοχής μετέβησαν έξω από το αστυνομικό τμήμα σε ένδειξη συμπαράστασης. To απόγευμα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και όπως δήλωσαν, θα εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στο μπλόκο, στη διασταύρωση του Λευκώνα που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης και Σερρών – Προμαχώνα, αγρότες συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομικής δύναμης και να κλείσουν πεζοί την εθνική οδό Σερρών – Προμαχώνα.

Στο 103 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών στο Βέλο Κορινθίας σημειώθηκαν επίσης επεισόδια, όταν οι αγρότες που βρίσκονταν στο μπλόκο προσπάθησαν να κλείσουν την εθνική οδό. Άμεσα έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία (η οποία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές) και απωθήθηκαν οι αγρότες, χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό.

Keywords
Τυχαία Θέματα