ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ

Ο Λ. Παπαδήμος έσπευσε με νεότερες δηλώσεις του να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς εννοούσε στο πρακτορείο Dow Jones Newswires, καθώς θεωρήθηκε ότι υπάρχουν προετοιμασίες για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή στις αγορές. 

Η αρχική δήλωση του Λουκά Παπαδήμου έχει ως εξής: «Αν και αυτό το

σενάριο δεν είναι πιθανό να υλοποιηθεί και δεν είναι επιθυμητό ούτε για την Ελλάδα ούτε για άλλες χώρες, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι γίνονται προετοιμασίες για να ανασχεθούν οι πιθανές επιπτώσεις μίας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ». Ο τέως πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο κίνδυνος η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ είναι πραγματικός και εξαρτάται ουσιαστικά από το κατά πόσο ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος».

Η συνέντευξη στο D. J. Newswires βγήκε γύρω στις 22:00, ενώ λίγο πρωτύτερα δημοσιεύθηκε η ατάκα που έφτανε και περίσσευε για να προκληθεί αναστάτωση: «Πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Παπαδήμος: Ο κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι πραγματικός» και «Πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Παπαδήμος: Υπό εξέταση προετοιμασίες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Wall Street είχε θετικό πρόσημο στις συναλλαγές της, ενώ μόλις είδε το φως της δημοσιότητας η συνέντευξη του Λ. Παπαδήμου, ο Dow Jones έκανε βουτιά στις μείον 100 μονάδες.

Η κατά Λουκά «διόρθωση» 

Έπειτα από την «αναταραχή» ο Λ. Παπαδήμος επανήλθε με νεότερες δηλώσεις στο CNBC, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Όπως είπε, δεν έχει συγκεκριμένη πληροφόρηση για το αν χώρες ή ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα κάνουν προετοιμασίες για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Επίσης ανέφερε ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα» να γίνονται σχετικές προετοιμασίες από χώρες, λόγω του  φόβου που πλανάται, εντούτοις εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη είναι απίθανη», κάνοντας παράλληλα λόγο για «ένα ανεπιθύμητο σενάριο». Ωστόσο, το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς χρηματαγορές αγορές δεν άλλαξε. Τα ασιατικά χρηματιστήρια έπεσαν, όπου το ευρώ κατέγραψε την χαμηλότερη τιμή του για τους τελευταίους 21 μήνες, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν απώλειες, όπως επίσης και η Wall Street.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ»

Keywords
Τυχαία Θέματα