ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Ποιος είναι ο προγραμματισμός που παρουσίασε στους Φαρμακοποιούς ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, για την καταβολή χρεών του ΕΟΠΥΥ. Τι θα λάβουν και τι δεν θα λάβουν τα Φαρμακεία.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, λόγω των κινητοποιήσεων των Φαρμακοποιών, που κρατούν κλειστά σήμερα τα φαρμακεία

όλης της χώρας και που ανέστειλαν τη χορήγηση σκευασμάτων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η πρόταση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας, που αναμένεται να φθάσει σήμερα και εγγράφως στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας, δεν αφήνει ικανοποιημένους τους Φαρμακοποιούς, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24, οι κκ. Πικραμμένος και Κίττας πρότειναν, από τα 270 που οφείλονται για το Μάρτιο,  την καταβολή έως την ερχόμενη Τρίτη 75 εκατομμυρίων, άλλα 125 εκατομμύρια να καταβληθούν έως τα τέλη Μαΐου και τα 70 εκατομμύρια που υπολείπονται να κατατεθούν στις 13 Ιουνίου. Την ίδια ημερομηνία, προτίθενται να καταθέσουν και 220 εκατομμύρια από τις οφειλές Απριλίου.

Ωστόσο, ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει δυνατότητα καταβολής των, περίπου 250 εκατομμυρίων του 2011, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα υπάρξει δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, δεν φαίνεται να προβλέπεται ο συμψηφισμός οφειλών μεταξύ δημοσίου και φαρμακοποιών.

Τέλος, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, οι Φαρμακοποιοί της Αθήνας, πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην πλατεία Κοραή.

Keywords
Τυχαία Θέματα