ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η … ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Το τρίτο κατά σειρά όργανο του ΠΑΣΟΚ, η Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζει σήμερα, λίγο μετά την σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι… αιχμές πάντως, ξεκίνησαν από χθες, στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ θα ενημερώσει αμέσως μετά την κρίσιμη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών σήμερα στο

Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Χθες πάντως, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο πάντως στηρίζει στις διαπραγματεύσεις του με τους εταίρους μας.

«Η χώρα δεν μπορεί να μπει σε περιπέτεια και σε πολιτική κρίση, αλλά ούτε ο κ.Σαμαράς μπορεί να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης, που φέρνει τους άλλους κυβερνητικούς εταίρους προ τετελεσμένων εκτιμώντας ότι αυτοί θα ακολουθήσουν από αίσθημα εθνικής ευθύνης», είπε, ζητώντας στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών, η συζήτηση να κινηθεί γύρω από την εθνική στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί. Επαναλαμβάνοντας πολλές φορές τη πρόθεσή του να στηρίξει το κυβερνητικό έργο, υποστήριξε ότι δεν δίνει «λευκή επιταγή», τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι να αποκατασταθεί η θέση της Ελλάδας και επαναλαμβάνοντας για αυτό την ανάγκη να σταματήσει η συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Αναφερόμενος στο εσωτερικό του κόμματός του, επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για ψευτοομαδοποιήσεις», ενώ τονίζοντας ότι «η δοκιμασία της παράταξης δεν έχει τελειώσει δυστυχώς, γιατί δεν έχει τελειώσει η δοκιμασία της πατρίδας», υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ περιμένει τις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για να τοποθετηθεί για τα μέτρα, σημειώνοντας πάντως πως οι «θυσίες» δεν μπορεί να είναι οριζόντιες και πρέπει να έχουν δίκαιο χαρακτήρα. Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε ποια είναι η στρατηγική του, για να απαντήσει μόνος «το απόλυτο αδιέξοδο».

Οι αιχμές πάντως, συνεχίστηκαν και μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να «κονταροχτυπιέται» με τον Κώστα Σκανδαλίδη. Απαντώντας σε όσα είπε υπέρ της νέας ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να είναι η συνολική θέση του ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε ακόμα, εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να υπάρξει οριστική και αμετάκλητη δήλωση-απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για παραμονή της χώρας στο ευρώ. Ο κ.Σκανδαλίδης από την πλευρά του, διευκρίνισε ότι η πρότασή του για ψήφο εμπιστοσύνης ήταν για την περίπτωση που δεν τηρηθεί η προκαταρκτική συμφωνία των τριών κομμάτων, ενώ και ο Δημήτρης Κρεμαστινός έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η δική του πρόταση για δημοψήφισμα αφορούσε στην περίπτωση που προκληθεί κοινωνική αναταραχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απουσίαζε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα