Δεν έχει ρεύμα (ακόμη) η Σαντορίνη

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης, «από χθες το βράδυ έχουν εγκατασταθεί περίπου 9 MW και από σήμερα το πρωί συνεχώς αυξάνει η παραγωγική δύναμη του σταθμού μέσω των γεννητριών που έχουν έρθει από τον Πειραιά. «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα», τόνισε ο κ. Στεργιώτης.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα περί ενόχλησης της κυβέρνησης για την κατάσταση

που έχει δημιουργηθεί από την Τρίτη σε έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό όπως η Σαντορίνη, κυρίως προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ δήλωσε πως το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση δημιουργήθηκε από τυχαίο γεγονός σε μια σύγχρονη μηχανή και δεν είναι θέμα πρόβλεψης. «Ήταν ένα ατύχημα σε μια υπερσύγχρονη μηχανή» είπε χαρακτηριστικά.

Αναστάσιος Ζώρζος δήλωσε σήμερα ότι η ηλεκτροδότηση στο νησί έχει αποκατασταθεί κατά 80%.

Να θυμίσουμε ότι χθες το μεσημέρι τέθηκαν σε λειτουργία επιπλέον πέντε μονάδες του σταθμού παραγωγής, με τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού να ανέρχεται σε 22 MW, με την η κάλυψη των αναγκών της νήσου εκτιμάται, κατά μέγιστο, σε 31 MW, κατά τη διάρκεια αιχμής).

Την Παρασκευή προγραμματίζεται η αποστολή γεννητριών από τη Ρόδο, ισχύος 6 περίπου MW, τα οποία θα χρησιμεύουν ως εφεδρείες σε περίπτωση ανάγκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα