Οι πιο πλούσιοι συγγραφείς του 2012

Πρώτη στη λίστα των πιο κερδοφόρων συγγραφέων για το 2012 φιγουράρει η δημιουργός των 10 αποχρώσεων του γκρι, Ε.Λ Τζέιμς, κατά κόσμον Έρικα Λέοναρντ. Από τον Ιούνιο του 2012, μέχρι και τον Ιούνιο του 2013, η Τζέιμς εισέπραξε 95 εκατ δολάρια από πωλήσεις βιβλίων και 5 εκατ δολάρια από τη μεταφορά του βιβλίου της στο κινηματογράφο, που θα βγει στις αίθουσες τον Αύγουστο του 2014. Η Τζέιμς κατόρθωσε με τις γαργαλιστικές ερωτικές ιστορίες της να ξεπεράσει μεγάλα συγγραφικά ονόματα του παγκοσμίου φήμης, που βρίσκονταν για χρόνια στη σχετική

λίστα.

Τη δεύτερη θέση κοσμεί ο για δυο χρόνια πρώτος, Τζέιμς Πάτερσον, με 91 εκατ ευρ. Ο πρωταγωνιστής των βιβλίων θρίλερ του, Άλεξ Κρος, έχει συναρπάσει το αναγνωστικό κοινό. Ο Τζέιμς Πάτερσον παράγει 10 και πλέον βιβλία τον χρόνο, ενώ έχει παραδεχθεί πως δεν τα γράφει μόνος του!

Η δημιουργός της τριλογίας «Αγώνες πείνας», Σούζαν Κόλινς συνεπήρε το (μικρότερης ηλικίας) αναγνωστικό κοινό και βρέθηκε στην 3η θέση.

Την καλύτερη δεκάδα κλείνει ο δημιουργός των επιτυχιών Στίβεν Κίνγκ (Η λάμψη, Μίζερι, Στάσου πλάι μου, Κάρι), ο οποίος κοσμεί τη συγκεκριμένη λίστα εδώ και 40 χρόνια!

Ε.Λ Τζέιμς

Τζέιμς Πέτερσον

Σούζαν Κόλινς

Στίβεν Κίνγκ

Keywords
Τυχαία Θέματα