Χωρίς ΕΛΤΑ 80 χωριά – κωμοπόλεις

Στο κλείσιμο 80 περιφερειακών καταστημάτων των ΕΛΤΑ προχωρά η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής εξυγίανσης του οργανισμού. Το οικονομικό επιτελείο αναμένει να εξοικονομήσει ποσό που φτάνει στα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ από το συγκεκριμένο μέτρο θα επηρεαστούν συνολικά 150 έως 200 εργαζόμενοι. Κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν την πιθανότητα απόλυσης, ενώ σημειώνουν πως αναμένονται προσλήψεις μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ

820 εργαζομένων. Επισημαίνεται πως ο Οργανισμός εμφάνισε πέρυσι ζημιές της τάξης των 9,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτωτική πορεία κύκλου των εργασιών. Πάντως, η κυβέρνηση σχεδιάζει να καλύψει το κενό υπηρεσιών στις περιοχές με τα υπό κατάργηση τμήματα χρησιμοποιώντας πρακτορεία ιδιωτικών συμφερόντων.

Πέρα από το κλείσιμο των περιφερειακών τμημάτων όμως, «καυτή πατάτα» αποτελεί η ένταξη του οργανισμού στο ενιαίο μισθολόγιο. Τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν πέρυσι στα 305,3 εκατ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων ήταν 9.230.

Για το θέμα παρενέβησαν στη βουλή με κατάθεση ερώτησης προς τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση προχώρησε στο μέτρο χωρίς την κατάλληλη μελέτη και μη λαμβάνοντας υπ όψιν τις επιπτώσεις του λουκέτου στην κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα