Χιλιάδες ευρώ σε άφαντους συμβούλους της ΕΡΤ

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία και των παρουσιαστών των δύο κεντρικών δελτίων της ΕΡΤ, της Έλλης Στάη και του Προκόπη Δούκα, εξήγησαν τους λόγους, που απεργούν τις τελευταίες επτά εβδομάδες.

Έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα στοιχεία για «τα σχέδια εκποίησης της ΕΡΤ» καθώς και «την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, μέσω συμβάσεων Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ), Ειδικών Συμβούλων, μικτών και

εξωτερικών παραγωγών, στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο».

Με ονόματα και αριθμούς

Με την παρουσία των προέδρων της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, οι εργαζόμενοι παρουσίασαν ονόματα και αριθμούς για την πορεία της ΕΡΤ την τελευταία διετία, ξεκινώντας από τον προηγούμενο Αύγουστο, όταν από τη διοίκηση του Λάμπη Ταγματάρχη περάσαμε στο τρικομματικό μοντέλο που οδήγησε στην αποχώρηση του ευπρεπούς Νίκου Σίμου, με τη φράση «την ΕΡΤ διοικούν οι συμμορίες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 13 Ειδικοί Σύμβουλοι και οι 13 απασχολούμενοι ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων κοστίζουν στην ΕΡΤ ετησίως 1.031.400 ευρώ, ή μηνιαίως 85.950 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να προσληφθούν 200 κανονικοί εργαζόμενοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει προσληφθεί… γυμναστής, στενός συνεργάτης υπουργού, με μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ που έχει συνδετικό ρόλο.

Επίσης εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας, πρόσωπο που δεν εμφανίζεται στην ΕΡΤ, με ειδικότητα στη… γραφομηχανή και λαμβάνει κάθε μήνα 3.500 ευρώ, έχοντας στο βιογραφικό την παρουσία του στο ΔΣ ποδοσφαιρικών ομάδων της Εύβοιας.

Ακόμη πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, που απέτυχε να εκλεγεί στο υπόλοιπο Αττικής εμφανίζεται να λάμβανε από την ΕΡΤ ως προσωπικό ειδικών θέσεων 3.500 ευρώ.

Η νέα μόδα είναι οι γραμματείς στους γενικούς διευθυντές. Τουλάχιστον 7 προσλήψεις γραμματέων έγιναν τους τελευταίους 8 μήνες.

Οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση επεσήμαναν ότι η ΕΡΤ είναι σε φάση ντε φάκτο συρρίκνωσης, καθώς η περιουσία της έχει περάσει στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ έως και το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής «φιγουράρει» μεταξύ πολλών άλλων κτιρίων που είναι προς πώληση, ενώ ένα πρώην στέλεχός του, ο Γκίκας Μάναλης ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Στον πυρήνα του προβλήματος έθεσαν, επίσης, την επιβολή σκληρής λογοκρισίας, που εκφράζεται είτε μέσω twitter από πρωθυπουργικούς συμβούλους, είτε με καθημερινές εντολές για το τι μεταδίδεται και τι όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα