Αμερικανική πρεμιέρα για την ταινία «Mud»

To «Mud» αφορά την ιστορία δύο αγοριών, του Έλις και του Νέκμποουν που ανακαλύπτουν έναν άνδρα που ονομάζεται Μαντ και κρύβεται σε ένα νησί του Μισισιπί. Στον Μαντ αρέσει να διηγείται διάφορες φανταστικές ιστορίες. Σε μία από αυτές αναφέρει ότι σκότωσε κάποιον Τεξανό και κάποιοι κυνηγάνε να τον σκοτώσουν. Αυτός σκοπεύει να δραπετεύσει με τον έρωτα της ζωής του, την Τζούνιπερ που ερμηνεύει η Ρις Γουίδερσπουν, η οποία τον περιμένει σε κάποια πόλη. Τα δύο αγόρια αποφασίζουν

να βοηθήσουν τον Μαντ, τον οποίο ερμηνεύει ο Μάθιου Μακ Κόναχι. Σύντομα ανακαλύπτουν ότι οι απίστευτες ιστορίες του αρχίζουν να έχουν πραγματική βάση.

«Ο Μαντ είναι ένας υπέροχος τύπος που του αρέσει να ονειροπολεί. Είναι πολύ ρομαντικός τύπος. Είναι γύρω στα σαράντα και πιστεύει στην πρώτη και παντοτινή αγάπη. Δεν του λέει τίποτε ότι αυτή τον αρνείται και τον διώχνει. Είναι σαν τα σκυλιά Λαμπραντόρ που διαρκώς επιστρέφουν. Τον κλωτσάς από το σπίτι σου χίλιες φορές και αυτός επιστρέφει, κουνώντας την ουρά του και λέει: «Σ’ αγαπώ. Δεν παίζει κανένα ρόλο πόσες φορές θα με διώξεις» τονίζει ο Μάθιου Μακ Κόναχι. Συγγραφέας του σεναρίου και σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Τζεφ Νίκολς, ο οποίος έγραψε το σενάριο παρέα με τον Μακ Κόναχι.

«Ήθελα να κάνω μια ταινία απόδρασης. Σκέφτηκα λοιπόν πώς μπορώ να διαφοροποιηθώ από την κλασική συνταγή και να την κάνω ενδιαφέρουσα. Γι’ αυτό και βλέπουμε όλη τη δράση μέσα από τα μάτια ενός δεκατετράχρονου αγοριού. Όταν λοιπόν η ιστορία αρχίζει να εκτυλίσσεται, σκέφτηκα: «Πόσο ενδιαφέρον είναι να βρίσκει έναν τύπο σε ένα νησί. Αντί να βλέπεις την δράση από την πλευρά του πρωταγωνιστή, να την βλέπεις μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που τον ανακαλύπτει εκεί» ομολογεί ο σκηνοθέτης Τζεφ Νίκολς.

Στο «Mud», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο διαγωνιστικό τμήμα πέρσι στο φεστιβάλ Καννών, συμπρωταγωνιστούν επίσης οι Σαμ Σέπαρντ, Σάρα Πόουλσον και Τάι Σέρινταν. Η ταινία βγαίνει στις αμερικανικές αίθουσες στις 26 Απριλίου.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα