«Μπρός-πίσω» Κουβέλη για ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για το πολιτικό χρήμα, ο Φώτης Κουβέλης κράτησε τακτική ίσων αποστάσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, υπαναχωρώντας από τα όσα είχε πει σε συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ από τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24. «Κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι γενικά και αόριστα,

αλλά με προγραμματική συμφωνία που θα έχει αντανάκλαση στην κοινωνία. Εάν αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν τότε οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι αυτοσκοπός» , τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας προγραμματικής συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν προς το παρόν απορριπτικός: «Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και με τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι έτσι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις προγραμματικής συνεργασίας ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον. Εάν προκύψουν στο μέλλον τότε θα δούμε». Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι οι δηλώσεις του στη συνέντευξή του που θα μεταδοθεί το βράδυ παρερμηνεύθηκαν. Μάλιστα, εξέφρασε την έκκλησή του προς τους δημοσιογράφους «να καταγράφονται όσα λέει και όχι να αναδεικνύονται ερμηνείες».

Τέλος, ο Φώτης Κουβέλης προανήγγειλε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης και εκτίμησε ότι το κυβερνητικό σχήμα παραμένει σταθερό «όσο διατηρεί τη δεδηλωμένη στη Βουλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα