ΜΠΑΡΟΖΟ: ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ

Την επιθυμία της Ε.Ε. να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τονίζοντας ότι κάνουν ότι μπορούν για να επιτευχθεί αυτό, ωστόσο επανέλαβε ότι και η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, θα ήθελα να επαναβεβαιώσω σαφώς ότι θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει όλα όσα χρειάζονται για να το εγγυηθεί αυτό», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μπαρόζο σε σχόλια που έκανε στα Ηνωμένα Έθνη κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και του χρηματοοικονομικού τομέα το2012. :

Ο Μπαρόζο, συνεχίζοντας για το ίδιο θέμα πρόσθεσε ότι : «Θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς την Ελλάδα και αναμένουμε η Ελληνική κυβέρνηση, η σημερινή και η μελλοντική και να εκπληρώσει τους από κοινού συμφωνημένους όρους για την οικονομική βοήθεια».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι αν και η Ε.Ε σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού και την ψήφο του, αυτός θα πρέπει να λάβει υπόψη του την βούληση των άλλων 16 κρατών-μελών της ευρωζώνης, που έχουν συμφωνήσει στους όρους για τον δανεισμό της Ελλάδας.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα