Άρθρο 99: 175 αιτήσεις μέσα σε ένα χρόνο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, διαβίβασε στη Βουλή στοιχεία για εκείνες τις εταιρείες που αιτήθηκαν αλλά και για εκείνες που υπήχθησαν στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, από 46 Πρωτοδικεία της χώρας, σε σύνολο 66 Πρωτοδικείων.

Συνολικά, από τις 17 Νοεμβρίου 2011 έως και τον Δεκέμβριο του 2012, 175 εταιρείες αιτήθηκαν την υπαγωγή στο άρθρο 99.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν

στη Βουλή ύστερα από αίτημα 16 βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι υποστήριξαν ότι σχεδόν δύο χρόνια μετά την τροποποίηση στο πτωχευτικό δίκαιο με το Ν. 4013/2011, οι διατάξεις λειτούργησαν ως «άλλοθι» και ως «καταφύγιο», όχι για τις εταιρείες αλλά για τα φυσικά πρόσωπα που τις εκπροσωπούσαν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση εξετάζει αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει ότι εξετάζεται τροποποίηση του έκτου Κεφαλαίου του Πτωχευτικού Κώδικα (άρθρα 99 επ. ΠτΚ) καθώς και του εβδόμου κεφαλαίου (107 επ. ΠτΚ), που ρυθμίζει εξυγιαντικού χαρακτήρα διαδικασία και διαδικασία σχεδίου αναδιοργάνωσης πτωχευμένων επιχειρήσεων. Στόχος της τροποποίησης θα είναι «η διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου ως ενός από τους βασικούς πιστωτές των επιχειρήσεων που αιτούνται υπαγωγή στις εν λόγω εξυγιαντικές διαδικασίες».

Αναλυτικά τα στοιχεία.

Άρθρο 99 by

Keywords
Τυχαία Θέματα