Πετροδολλάρια «ψάχνει» στο Κατάρ ο Σαμαράς

H ενεργός συμμετοχή του Κατάρ στην βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα είναι ο στόχος του Έλληνα Πρωθυπουργού που σήμερα μετά το μεσημέρι φθάνει στην Ντόχα για κύκλο συναντήσεων με την ηγεσία του Εμιράτου.

Δεδομένης της… απέχθειας των Καταρινών για τις διαγωνιστικές διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ και τη σαφή τους προτίμηση στη λογική των διακρατικών συμφωνιών ή της σύμπραξης με ιδιώτες Έλληνες επενδυτές, ο κ. Σαμαράς

θα επιχειρήσει να πείσει ότι, αυτή τουλάχιστον την φορά, η ελληνική πολιτεία θα σταθεί αρωγός σε όποιο επιχειρηματικό σχέδιο. Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι της τραπεζικής και επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και πολυμελής κυβερνητική ομάδα. Συγκεκριμένα, την επιχειρηματική αποστολή απαρτίζουν εκπρόσωποι των τεσσάρων «συστημικών» Τραπεζών Εθνικής, Πειραιώς, Eurobank και Alpha, αλλά και μεταξύ άλλων οι επιχειρηματίες Θανάσης Λαβίδας, Δημήτρης Καλιτζάντζης, Δημήτρης Κοπελούζος, Γιώργος Περιστέρης, Νικόλαος Μάνεσης, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Νικόλαος Τσακός, Γεώργιος Στασης, Ευκλείδης Ιωαννίδης, Γεώργιος Αποστολόπουλος, Χριστόφορος Χατζηγεωργίου,Ευτύχιος Βασιλάκης, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Νίκος Ευθυμιάδης, Ευθύμιος Ευθυμιάδης, Σπύρος Δημοτσάντος, Ευάγγελος Σπανός, Θεόδωρος Βάρδας.

Το κυβερνητικό επιτελείο, επίσης πολυπληθές, αποτελούν οι Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νότης Μηταράκης, Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης.

Ο κ. Σαμαράς θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπρ αλ Θάνι και θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας. Αύριο, μετά και τις συναντήσεις με τον διάδοχο του θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι και τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι θα συνυπογραφεί συμφωνία «σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας- Κατάρ» την οποία έχει προετοιμάσει ο ΣΕΒ.

Ακίνητα, τουρισμός, ενέργεια.

Τα πεδία της πιθανής συνεργασίας εκτείνονται στους τομείς του real estate, του τουρισμού όπου οι Καταρινοί θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ως χρηματοδότες σε ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια αλλά και ο τομές της ενέργειας, παρά το γεγονός ότι η περίφημη επένδυση στον Αστακό… βυθίστηκε στο Ιούνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα