Τι κρύβει ο ελιγμός Ζήγρα

Το νομικό αυτό τερτίπι δεν είναι η πρώτη φορά που το χρησιμοποιεί ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, ο οποίος από την απόλυτη σιωπή κάθε φορά που εμφανίζεται ενώπιον των αρχών ανοίγει και ένα ακόμα χαρτί.

Όταν τον περασμένο Απρίλιο συνελήφθη ο Νίκος Ζήγρας ήταν ο μοναδικός κατηγορούμενος που έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής που του δίνει ο νόμος. Έτσι, με μια λιτή απολογία ουσιαστικά είχε κρατήσει καλά κρυμμένα μυστικά που άρχισε να τα αποκαλύπτει σε επόμενα δικαστικά στάδια.

Λίγους μήνες αργότερα

με πρωτοβουλία του ζήτησε να προσαχθεί στον ανακριτή Γ. Μάλλη που ενεργούσε την έρευνα για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Και τότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά χείμαρρος κάνοντας αποκαλύψεις για τον δικό του ρόλο αλλά και άλλων συγκατηγορούμενων του, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο προφυλακισμένος Γιάννης Σμπώκος.

Η εκτίμηση των δικαστικών αρχών όμως, και τότε ήταν ότι ο κατηγορούμενος δεν είπε όλη την αλήθεια που γνωρίζει, αλλά ένα μέρος της. Δεν είναι τυχαίο που παρά την ομολογία του με την οποία κούμπωσαν πολλά κομμάτια της ανάκρισης ήδη γνωστά στις αρχές, όλες οι αιτήσεις του να βγει από τη φυλακή έπεσαν στο κενό. Και τώρα στην τελευταία στροφή πριν από τη δίκη επαναφέρει το αίτημα του για να κερδίσει την ελευθερία του. Μόνο που το Συμβούλιο Εφετών, όπως λένε νομικοί, δεν μπορεί να διενεργήσει ουσιαστική ανάκριση παρά μόνο να αποφασίσει πόσους και ποιους απο τους 21 κατηγορούμενους θα πάνε στο εδώλιο. Και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Ζήγρας είναι ψηλά στη λίστα των κατηγορουμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα