ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Αποχωρούν οι παρατηρητές του ΟΗΕ από τη Συρία με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας,καθώς έκρινε ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες.

«Οι συνθήκες δεν πληρούνται για τη συνέχιση» αυτής της αποστολής που πρέπει να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ανακοίνωσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ζεράρ Αρό, μετά από μια συνεδρίαση του Συμβουλίου σχετικά με τη Συρία.

Παράλληλα, η Ρωσία

ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη οι μεγάλες δυνάμεις να απευθύνουν με τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν έκκληση στην κυβέρνηση της Συρίας και την αντιπολίτευση για να θέσουν τέλος στη σύγκρουση στη χώρα.

Μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Ρώσος Πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν πρότεινε μια συνάντηση την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη της διεθνούς ομάδας δράσης για τη Συρία για να συζητήσει την πρόταση αυτή.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ προχώρησε σήμερα σε μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, διορίζοντας δύο νέους υπουργούς Βιομηχανίας και Δικαιοσύνης και αντικαθιστώντας και τον κυβερνήτη του Χαλεπιού.

Διαβάστε επίσης:

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 2,5 ΕΚΑΤ. ΣΥΡΟΙ

Keywords
Τυχαία Θέματα