Από το Μαξίμου στο …Παρίσι, ο Βενιζέλος

Ελπίζει ακόμα να βρεθεί ένας κοινός τόπος που θα οδηγήσει σε συμφωνία για το «κοινωνικό πακέτο» που προωθεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν και τα ταξίδια των δύο ανδρών στο εξωτερικό στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, αλλά και τα όσα συμβαίνουν στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Με την κυβέρνηση να έχει ως στόχο την ύπαρξη συμφωνίας

με την τρόικα το αργότερο ως τις 10 Φεβρουαρίου, προκειμένου να εισρεύσει στα ταμεία του κράτους η δόση των 4,9 δις ευρώ ως το τέλος του μήνα, πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συζητήσουν λίγες μόλις μέρες μετά την τελευταία σύσκεψή τους για το 25ευρω την πολιτική της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Την ίδια ώρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσει να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία στο «κοινωνικό πακέτο» που προωθεί, με στόχο την αποκατάσταση αδικιών εις βάρος πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπου αυτό είναι εφικτό με δεδομένο το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει πετύχει η χώρα. Η Χαριλάου Τρικούπη, επιμένει κυρίως στην απόδοση ΕΚΑΣ προς όλους τους αναπήρους και την παράταση κρίσης της αναπηρίας τους για έναν χρόνο όπου καθυστερούν τα ΚΕΠΑ, στην εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ανέργους και την συνταξιοδότηση συγκεκριμένης μερίδας πολιτών που έχουν συμπληρώσει πενταετία στην χώρα μας.

Απολύτως βέβαιο θεωρείται ότι στη συνάντηση των δύο ανδρών θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ο χώρος των τραπεζών ευρύτερα, με καλά πληροφορημένες πηγές πάντως να επιμένουν ότι δεν θέλουν να «βγουν μπροστά» στο θέμα, ενώ αυτό ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, και θα περιμένουν την εξέλιξή του για να πάρουν θέση, τουλάχιστον δημόσια.

Στο επίκεντρο της συνάντησης πάντως θα βρεθούν και τα ταξίδια τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, όπως προγραμματίζονται στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Ο κ.Βενιζέλος άλλωστε, πετάει αύριο το απόγευμα για το Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Λόρεν Φαμπιούς τη Δευτέρα. Πέραν από τα θέματα διμερών σχέσεων και τα ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής με έμφαση βεβαίως στις πολιτικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, θα συζητηθούν ακόμα η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, με την Ελλάδα να έχει ήδη θίξει τη σύνδεση προηγούμενων προεδριών της με τη διεύρυνση της ΕΕ, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, από την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, ως τη Βόρειο Αφρική. Την Τρίτη, ο κ.Βενιζέλος θα λάβει μέρος στην κοινή συνεδρία των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών – Άμυνας της Γαλλικής Γερουσίας, όπου και θα παρουσιάσει παρουσία των μελών της Ομάδας φιλίας Ελλάδας-Γαλλίας τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα