Από τα έδρανα του Πανεπιστημίου στην Ευελπίδων, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης

Ο Πρύτανης, όπως είναι γνωστό, καλείται σήμερα να δώσει εξηγήσεις όχι ως απλός μάρτυρας ,αλλά με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη για το μείζον ζήτημα της μη λειτουργίας του Εθνικού Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Πελεγρίνης έχει δικαίωμα είτε να προσέλθει αυτοπροσώπως στον εισαγγελέα είτε να εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο του. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματίσει ο εισαγγελικός

λειτουργός . Και αυτό γιατί πρέπει να αντικρούσει τα στοιχεία εκείνα που τον φέρνουν στο κατώφλι της Ευελπίδων με την ιδιότητα του υπόπτου. Αυτό θα το κάνει με το υπόμνημα παροχής εξηγήσεων . Και με βάση τα επιχειρήματά του , ο εισαγγελέας από την πλευρά του είναι εκείνος που θα αποφασίσει αν πράγματι προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης – και ποιου – αδικήματος ή αν δεν συντρέχει λόγος άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον του. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση ο φάκελος θα τεθεί στο αρχείο.

Ανοίγει η Νομική και το Μετσόβιο

Μαθήματα ξεκινούν σήμερα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της σχολής, καθηγητής Θ. Φορτσάκης.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η απεργία συνεχίζεται και σήμερα. Το απεργιακό μέτωπο, ωστόσο, εμφανίζεται διασπασμένο καθώς η πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ του συλλόγου των υπαλλήλων τάσσεται υπέρ της αναστολής της απεργίας και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με ανοικτό το Πανεπιστήμιο.

Από σήμερα λειτουργεί κανονικά και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος ανέστειλαν την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα