ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Αντιδρά η Κομισιόν στην πρόταση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για περικοπές πέντε δισ. ευρώ στο Κοινοτικό Προϋπολογισμό του 2013.

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν και αρκετοί  εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια.

Μιλώντας για λογαριασμό της Κομισιόν ο Επίτροπος Γιάννος Λεβαντόφσκι υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εγκριθεί η πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την περικοπή πέντε δισ. ευρώ από τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

«Πρέπει να καλύψουμε φέτος όλες τις δαπάνες, του κοινωνικού

ταμείου, της ανταγωνιστικότητας, της χρηματοδότησης της έρευνας και να εγκρίνουμε διορθωτικούς προϋπολογισμούς», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Από την Ομάδα των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Τζούντα Χοκ διαβεβαίωσε ότι, η ομάδα της, δεν πρόκειται να εγκρίνει την πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό της ΕΕ του 2013.

Υπέρμαχος της αύξησης των κονδυλίων, στους τομείς της ανάπτυξης και της απασχόλησης, τάχθηκε ο εισηγητής των Χριστιανοδημοκρατών, Τζιοβάνι Λαβία, που υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο τις πληρωμές των προηγούμενων ετών.

Είμαστε ενώπιον ενός προβλήματος αξιοπιστίας της ΕΕ, υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Υπέρ του να δοθούν κάποια περιθώρια αύξησης του κοινοτικού προϋπολογισμού για το 2013, πέραν από τις “οροφές” που έχουν τεθεί, τάχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς και ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ανδρέας Μαυρογιάννης, που υποστήριξε ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη τις δυσκολίες που υπάρχουν σε ορισμένες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Είπε ακόμη ότι το Συμβούλιο διαφωνεί με προτεινόμενες αυξήσεις που υπερβαίνουν τις προτάσεις της Κομισιόν και επιθυμεί συμφωνία με το Ευρωκοινοβούλιο αλλά δεν συμφωνεί, με την χρήση αποθεμάτων.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ,antitithetai, perikopes, koinotikou proypologismou, komision