ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΚΗ: ΣΤΟ ΦΩΣ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ

Τα ίχνη μίζας άλλων 2,2  εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων  εντόπισαν οι  ελληνικές δικαστικές αρχές που ερευνούν  την υπόθεση της διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος με κεντρικό πρόσωπο τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο.

Τα χρήματα αυτά βρέθηκαν σε λογαριασμό που φέρεται να είχε ανοίξει σε ελβετική τράπεζα ο κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση εξάδερφος του Α. Τσοχατζόπουλου

Νίκος Ζήγρας, ο οποίος μάλιστα διώκεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και στην Ελβετία.  Η διακίνηση του επίμαχου ποσού φέρεται να γίνεται μέσω εταιρείας ο εκπρόσωπος της οποίας κλήθηκε και κατέθεσε ως μάρτυρας στον ανακριτή δηλώνοντας πλήρη άγνοια τόσο για την ύπαρξη της εταιρείας, όσο και τα τον λογαριασμό στην Ελβετία.

Από την πλευρά του και ο Ν. Ζήγρας ισχυρίζεται ότι ουδέποτε ο ίδιος  συμμετείχε στις διαδικασίες ανοίγματος του  λογραιασμού καταγγέλλοντας ότι κατά την προσφιλή τακτική του ο Α.Τσοχατζόπουλος  χρησιμοποιούσε το διαβατήριό του για να κάνει αυτές τις δουλειές.

Επιμένει ότι αυτός ήταν ένα «αποκλειστικά εκτελεστικό όργανο, που εκτελούσε εντολές. Ο σχεδιασμός, οι αποφάσεις και οι επαφές με πρόσωπα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ανήκαν στον συγκατηγορούμενό μου Ακη Τσοχατζόπουλο. Εγώ ούτε συνομιλούσα απευθείας με τους ειδικούς που είχε επιλέξει ο συγκατηγορούμενός μου για να στήσει το δίκτυο εταιριών και λογαριασμών, ούτε ήλεγχα τους λογαριασμούς ή τις εταιρίες που ανοίχτηκαν στο όνομά μου».

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι τα 2,2 εκατομμύρια  ελβετικά φράγκα  έχουν δεσμευθεί ύστερα από αίτημα των ελληνικών ανακριτικών αρχών . Παρόλα αυτά ο Ν. Ζήγρας υποστηρίζει ότι ο ίδιος είχε δώσει την έγκρισή του στον δικηγόρο του να  μεταφερθούν τα  λεφτά αυτά στο ταμείο του δημοσίου, αλλά οι εισαγγελείς δεν δέχθηκαν αυτή την  πρότασή του .

Με βάση όλα όσα έχει εισφέρει στην εξέλιξη του σκηνικού της ανάκρισης ο Ν. Ζήγρας  υπέβαλε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Υποστηρίζει ότι  κινδυνεύει η υγεία του (λόγω φυματίωσης στις φυλακές) και προσκομίζει γνωματεύσεις γιατρών, ενώ τονίζει ότι ήταν ο μόνος που μίλησε και μετά την απολογία του πήρε άλλη τροπή η έρευνα και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του άρχισαν να μιλάνε και να δίνουν στοιχεία για την υπόθεση .

Keywords
Τυχαία Θέματα