ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΩΛΥΜΑ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Η μη παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιου Τσαυτάρη στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Αγροτική Τράπεζα ανέβασε το θερμόμετρο εντός του Κοινοβουλίου.Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα, όταν ο προεδρεύων του Σώματος, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ανήγγειλε ότι η συζήτηση της επίκαιρης

ερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας δε θα συζητηθεί, λόγω κωλύματος του αρμόδιου υπουργού. Μάλιστα, από το προεδρείο της Βουλής διανεμήθηκε γραπτή απάντηση του υπουργού, με παράλληλη υπόσχεση για σχετική ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο ερωτών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, ζήτησε από τον κ. Γρηγοράκο να δεσμευτεί ότι η εν λόγω ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών θα γίνει πριν από το κλείσιμο της Βουλής, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, διαμαρτυρήθηκε με έντονο τρόπο για τη διανομή μιας γραπτής απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση, η οποία απαντάται μονάχα με φυσική παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης στην Ολομέλεια.

Έπειτα από όλα αυτά και κατόπιν διαβήματος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Βουλής, ορίστηκε ότι η Επιτροπή Οικονομικών θα ενημερωθεί σχετικά από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, την Παρασκευή το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γραπτή απάντησή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης κάνει λόγο για «μεταβίβαση τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς», το οποίο περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων, καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.

Συνάντηση Τσίπρα με εργαζομένους της ΑΤΕ

Η έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την μεταβίβαση της «καλής» Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς προκάλεσε ήδη από το πρωί την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων της ΑΤΕ, ενώ έχει ήδη ζητήσει και τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο Αρχηγών, με θέμα τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ειδικότερα τον τεμαχισμό και την πώληση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς.

Μετά τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν οξύτατος, αφού ταύτισε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που συγκροτούν την κυβέρνηση με «πτωχευμένη τραπεζοκρατία». Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Ο κ. Προβόπουλος και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, ο πρωθυπουργός, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης βάζουν υποψηφιότητα για το βραβείο Γκίνες. Κατάφεραν με μια απόφαση να εκποιήσουν μια βιώσιμη και κερδοφόρα δημόσια τράπεζα και να τη δώσουν δώρο σε μια ιδιωτική τράπεζα που, ιδίως μετά το PSI αλλά και πριν απ΄ αυτό, έχει παθητικό και είναι μη βιώσιμη. Αντί η Αγροτική Τράπεζα να απορροφήσει την Τράπεζα Πειραιώς έχουμε το ανάποδο, δηλαδή έχουμε την απορρόφηση της Αγροτικής Τράπεζας από την Πειραιώς. Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει ότι μας κυβερνά μια πτωχευμένη τραπεζοκρα

Keywords
Τυχαία Θέματα