«YOUNG FRANKENSTEIN»

Τι καλύτερο από την προβολή μιας κλασικής κωμωδίας – για πολλούς ίσως η καλύτερη και πιο αστεία που έχει γυριστεί ποτέ – εντελώς δωρεάν, στην πιο καλά κρυμμένη πλατεία του κέντρου της Αθήνας; Το 2ο Athens Open Air Film Festival παραμένει στην πρωτεύουσα και σας προτείνει λύσεις που θα σας φτιάξουν το κέφι.

Της Χαράς Ιωάννου

Η απόλυτη διακωμώδηση των φιλμ

τρόμου, μέσα από τα μάτια του ιδιοφυούς Μελ Μπρούκς ο οποίος σε συνεργασία με τον μοναδικό Τζίν Γουάιλντερ δημιουργεί εδώ ένα τρομακτικά κωμικό φιλμ που καταφέρνει να παραμείνει αναλλοίωτο στο χρόνο, αλλάζοντας σταθερά τα δεδομένα της κινηματογραφικής σάτιρας.

Μια από τις καλύτερες 50 κωμωδίες όλων των εποχών, όπως ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Empire το 2006, το «Young Frankenstein», κατάφερε στην εποχή του να επηρεάσει κουλτούρες και συμπεριφορές και να συμπεριληφθεί στα πιο επιδραστικά hypes της σατιρικής τέχνης, με τα ιδιοφυή του γκαγκς να μνημονεύονται μέχρι και σήμερα σε ποικίλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης.

Το «Young Frankenstein» αποτίει φόρο τιμής στα κλασικά «Frankenstein», «Bride of Frankenstein», αλλά και πολλά ακόμη cult φιλμ τρόμου, σατιρίζοντάς τα παράλληλα και αλλάζοντας για πάντα τα δεδομένα της κινηματογραφικής παρωδίας.

Είσοδος ελεύθερη

Πότε: Τρίτη 31 Ιουλίου, στις 21:00

Πού: Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Keywords
Τυχαία Θέματα