Ανοίγουν οι λογαριασμοί καθηγητών του ΕΜΠ

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ ζήτησαν την άρση του απορρήτου για τις τραπεζικές καταθέσεις των εμπλεκόμενων καθηγητών στα ερευνητικά προγράμματα. Όλα ξεκίνησαν μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ διαπιστώνοντας ότι στο διάστημα 2002-2013 το ΕΜΠ εισέπραξε από ιδιώτες και φορείς του Δημοσίου το ποσό των 83 εκατ. ευρώ για ερευνητικά προγράμματα. Ωστόσο από τους ελέγχους προέκυψε ότι δεν καταβλήθηκε

στο ελληνικό δημόσιο ο φόρος που ανέρχεται στα 20,7 εκατ. ευρώ περίπου.

Ήδη το ΣΔΟΕ έχει ξεκινήσει ελέγχους προκειμένου να ανακαλύψει τη διαδρομή των 20,7 εκατ. ευρώ ελέγχοντας τους εμπλεκόμενους με τα προγράμματα καθηγητές. Μάλιστα προσεχώς αναμένεται να ξεκινήσει και διαχειριστικός έλεγχος από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΜΠ τονίζεται ότι ο ειδικός λογαριασμός κονδυλίων έρευνας υποβάλλει σχολαστικά δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος σε πλήρη συμμόρφωση με την οικεία νομοθεσία και ουδέποτε μέχρι τώρα δεν είχε τεθεί κανένα θέμα από τις φορολογικές αρχές. Στην ανακοίνωσε αναφέρεται επίσης ότι όλα ανεξαιρέτως τα έσοδα έχουν αναγραφεί στις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις και έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα