ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

17:36 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Τους χαιρετισμούς του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μετέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τον οποίο επισκέφθηκε προκειμένου να τον ενημερώσει για το πρόσφατο ταξίδι του στη Μόσχα.

«Μιλήσαμε για την σύσφιγξη των σχέσεων της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Πατριαρχείο της Ρωσίας και για ανάγκη οικονομικής στήριξης και βρήκαμε ανταπόκριση», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος στον Κάρολο Παπούλια αναφερόμενος στο περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε στη Μόσχα πριν από λίγες μέρες με τον Πατριάρχη της Ρωσίας και τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο  Ιερώνυμος,

συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Κερκύρας, Νεκτάριο και Ελασσόνας, Βασίλειο, αρμόδιο για τα οικονομικά της Εκκλησίας, είπε ότι ήταν γόνιμη η δεκαήμερη επίσκεψη του στη Ρωσία και μετέφερε στον κ. Παπούλια τους χαιρετισμούς του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ζήτησε να τον συναντήσει και επί 45 λεπτά, μαζί με τον Ρώσο Πατριάρχη, συζήτησαν τόσο τη συνεργασία των δύο Εκκλησιών όσο και τις σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας.

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας δήλωσε στον Αρχιεπίσκοπο:

«Η επίσκεψή σας ήταν σημαντική, χρειαζόταν εκεί, γιατί, όπως είπατε και σεις, είχε και πολιτική μορφή. Ο Πούτιν είναι εγνωσμένης αξίας φίλος της Ελλάδας με το ενδιαφέρον που δείχνει και τις επισκέψεις του στο Άγιον Όρος».

Πρόσθεσε δε απευθυνόμενος στον κ. Ιερώνυμο, ότι «Για πολλά θέματα εσείς παίζετε και εξισορροπητικό ρόλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα