ΕΣΡ: ΒΓΑΛΤΕ… ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ

16:35 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Την «απομόνωση» της Χρυσής Αυγής και όχι τον αποκλεισμό –ο οποίος άλλωστε απαγορεύεται από την εκλογική νομοθεσία-, προτείνει εμμέσως το ΕΣΡ στα κανάλια, ύστερα από το ιταμό περιστατικό με τον Ηλ. Κασιδιάρη.

«Οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί μπορούν να οργανώσουν συζητήσεις με επιμέρους ομάδες των πολιτικών κομμάτων ούτως

ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα. Από καμιά διάταξη του Συντάγματος και των νόμων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αποκλεισμός, από τη συζήτηση, οιουδήποτε κόμματος που συμμετέχει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012», σημειώνεται στη γνωμοδότηση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Το ΕΣΡ τονίζει πως «δεν επιβάλλεται η οργάνωση των συζητήσεων με ταυτόχρονη παρουσία εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων»

«Το ΕΣΡ κρίνει σκόπιμο να επισημάνει ότι βιαιοπραγίες και προσβολές της προσωπικότητας σε βάρος πολιτικών προσώπων αναιρούν την αρχή του δημοκρατικού διαλόγου, πολύ περισσότερο όταν πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια εκπομπών από τα ΜΜΕ και δημιουργούν κλίμα που δυσχεραίνει τη νηφάλια και δημοκρατική πορεία προς τις εκλογές», καταλήγει στην γνωμοδότησή του.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, συνέστησε στους τηλεοπτικούς σταθμούς αν υπάρχει «εκτροπή» κατά τη διάρκεια εκπομπής να… πηγαίνουν σε διαφημίσεις.

Αποδοκιμάζουν οι δημοσιογράφοι τη Χ.Α.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι αντιδράσεις εκπροσώπων του δημοσιογραφικού κόσμου για τη δράση και τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής.

Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό και γνωστοποίησε ότι υιοθετεί τις προτάσεις πολιτικών κομμάτων για αποκλεισμό των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, από κάθε προεκλογική συζήτηση.

«Η απειλή του, για δυναμική κινητοποίηση ομάδων κρούσης εκατό Χρυσαυγιτών κατά των εργαζομένων της Ενημέρωσης, δεν μας τρόμαξε, αλλά πρέπει να βάλει σε σκέψεις όλους τους Έλληνες και τους αρμόδιους για την τήρηση της δημοκρατικής ομαλότητας, ιδιαίτερα τώρα στην προεκλογική περίοδο», σημείωσε στην ανακοίνωσή του. «Η ιστορία με τα τρίκυκλα του φασιστικού παρακράτους επαναλαμβάνεται τώρα με τα δίκυκλα των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής με εκφοβιστικές μηχανοκίνητες πορείες», σημειώνει η ΠΟΕΣΥ και κάλεσε τον Άρειο Πάγο να είναι «πιο προσεχτικός κατά την εξέταση των προϋποθέσεων των υποψηφίων για τις προσεχείς εκλογές, τόσο από δημοκρατικής όσο και από ποινικής πλευράς, για να μη μετατραπεί η νέα Βουλή σε εκκολαπτήριο αυγών του φιδιού».

Οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί, είναι επικίνδυνοι, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης για το σημερινό επεισόδιο. Ο Δημ. Τρίμης εκτίμησε πως «δεν έχει νόημα πια να δίνει κανείς ελευθερίες και δημοσιότητα στους εχθρούς της ελευθερίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα