«Άναψε φωτιές» η λογοκρισία του ΑΜΠΕ στην ομιλία Σαμαρά

Στο αρχικό του τηλεγράφημα, το ΑΜΠΕ μετέδωσε ότι, ο κ. Σαμαράς μετά την αναφορά του περί συντριβής του εξτρεμισμού, τόνισε ότι, «πρέπει να αντιμετωπίσει και το άλλο άκρο, που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ» αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την εκτίμηση του δημοσιογράφου.

Με 16 ώρες καθυστέρηση το ΑΜΠΕ έστειλε διόρθωση στην οποία δεν περιλαμβάνεται η εκτίμηση του απεσταλμένου του

Πρακτορείου ότι, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το ρήμα «αντιμετωπίσει».

«Ως εκ τούτου όσο η ανεργία θα υποχωρεί, θα υποχωρεί και η πολιτική πόλωση, γιατί από τη μία πλευρά η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και από την άλλη πλευρά, μία ακραία αντιπολίτευση, που ζητεί έξοδο από το ευρώ και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι κάτι που θα μπορούσε να καταστεί επιζήμιο για την ελληνική περίπτωση», επισημαίνεται στο διορθωμένο τηλεγράφημα.

Πάντως θα πρέπει να αποσαφηνιστεί, σε ποια «ακραία αντιπολίτευση» αναφερόταν ο πρωθυπουργός, καθώς όπως είναι γνωστό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Γι’ αυτό και το πρώτο τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ προκάλεσε την έντονη αντίδραση όχι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά του ΚΚΕ, το οποίο έκανε λόγο για στοχοποίηση του λαϊκού κινήματος από τον πρωθυπουργό.

«Προσπαθεί να τσουβαλιάσει τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τη θέση για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τη λαϊκή πάλη για να απαλλαγεί ο λαός από αυτές τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις που φέρνουν στους λαούς φτώχεια, πολέμους και αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας», υποστηρίζει ο «Περισσός».

Keywords
Τυχαία Θέματα