«Πέτυχα γιατί…», το βιβλίο της Ρίτας Ζαχαριάδου

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου η επιχειρηματική κοινότητα δίνει απάντηση στην καυτή επικαιρότητα των ημερών, έχοντας ως παρακαταθήκη την ψήφο εμπιστοσύνης για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την πεποίθηση ότι, η Δημοκρατία μας είναι βαθιά ριζωμένη.

Ομιλητές στο « πάνελ» της εκδήλωσης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην διοικητής της ΕΤΕ Βασίλης Ράπανος,

ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Chipita Σπύρος Θεοδωρόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ιωάννα Κουρελά και συντονιστής ο δημοσιογράφος Δημήτρη Τσαλαπάτη.

«Ας επενδύσουμε ξανά για να κάνουμε το χρέος μας. Και για να μείνουν τα παιδιά μας εδώ», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος, κάνοντας λόγο για ένα ανθρώπινο βιβλίο αφιερωμένο στα νέα παιδιά που σπουδαγμένα η όχι παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς για καλύτερη τύχη.

Ο καθηγητής Βασίλης Ράπανος υπογράμμισε ότι, η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο σε μακροοικονομικές πολιτικές η ακόμη και σε διαρθρωτικές αλλαγές. «Ο επιχειρηματικός κόσμος ,εκείνοι που έχουν πραγματικά μοχθήσει να δημιουργήσουν, πρέπει», τόνισε ο καθηγητής, «να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης και να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες.

Όπως είπε ο καθηγητής, η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι, τα κράτη εκείνα που έχουν τις πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και πρωτοστατούν σε καινοτομίες δεν είναι εκείνα που έχουν μικρό κράτος αλλά εκείνα που έχουν ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα