ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

Αλγόριθμο, με τον οποίο θα μπορεί να εντοπίζεται η πηγή κάθε πληροφορίας, ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε Πορτογάλος ερευνητής της Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάνης.

«Ο αλγόριθμός μας μπορεί να ξαναδιασχίσει από την ανάποδη τη διαδρομή που διένυσε η πληροφορία και να ανατρέξει στην πηγή του», ανέφερε ο Πέντρο Πίντο, υποστηρίζοντας ότι ένας ερευνητής είναι σε θέση να βρει αυτόν που πρωτοκυκλοφορεί μια φήμη μεταξύ 500 μελών ενός δικτύου, παρατηρώντας τα μηνύματα μόνο 15 έως 20 επαφών. Τόνισε ότι ο αλγόριθμός μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμος σύμμαχος των υπηρεσιών πληροφοριών, της αστυνομίας, αλλά και

των επιδημιολόγων και ανέφερε παραδείγματα που εντυπωσιάζουν.

Χρησιμοποιώντας ως δεδομένα τα δίκτυα κυκλοφορίας του νερού, των ποταμών και των ανθρώπινων μεταφορών στη Νότια Αφρική, οι ερευνητές μπόρεσαν να εντοπίσουν το σημείο απ΄όπου εκδηλώθηκαν τα πρώτα κρούσματα μεταδοτικής νόσου.

Βάζοντας στο σύστημα τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί στον Τύπο για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2011, έφτασαν στα ονόματα τριών ανθρώπων, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων αυτών, σύμφωνα με την επίσημη έρευνα.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα