ΚΤΚ: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Την υπογραφή του Μνημονίου έως το τέλος Σεπτέμβρη ώστε να μειωθεί η βεβαιότητα που υπάρχει στην αγορά επιθυμεί η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

«Θα επιδιωχθεί το δάνειο να χορηγηθεί με όσο το δυνατό πιο ευνοϊκούς όρους, τους οποίους δύσκολα θα βρει κανείς από άλλη πηγή δανεισμού» υποστήριξε στο ΡΙΚ ο διοικητής της

ΚΤΚ, κ.Πανίκος Δημητριάδης, ο οποίος είναι αντίθετος με μέτρα, όπως οι μειώσεις μισθών και αποκοπή του 13ου, καθώς όπως επισήμανε θα υπάρξει ύφεση στην αγορά και κατ’ επέκταση στην οικονομία.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας ευελπιστεί ότι παρότι επίκεινται μεγάλες αλλα-γές, που θα αφορούν τα δημοσιονομικά και το τραπεζικό σύστημα, «ο κυπριακός λαός θα δει φως στην άκρη του τούνελ και η οικονομία θα ανακάμψει».

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε επίσης στην έρευνα που διενεργείται για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας σε ό,τι αφορά την αγορά ελληνικών ομολόγων από τις τρά-πεζες και την επέκτασή τους στο εξωτερικό. Σχετικά τόνισε πως, εάν αποφεύγονταν επεκτάσεις τραπεζών στο εξωτερικό στην περίοδο της κρίσης, σίγουρα η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα θα βρίσκονταν αυτήν τη στιγμή σε καλύτερη κατάσταση. Γι’ αυτό, πρόσθεσε και θα πρέπει να απαντηθούν κάποια ερωτήματα για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα.

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα