Αγκάθια για το ΠΑΣΟΚ νομοσχέδιο και υποψηφιότητες

Στόχος, η αποτροπή οποιασδήποτε «έκπληξης» κατά την ψηφοφορία της Κυριακής και οι διαβεβαιώσεις ακόμα και για τις τελευταίες αντιδράσεις στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, αφού ούτως ή άλλως, μετά τις αλλαγές στις ρυθμίσεις για το γάλα, η όλη κρίση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δείχνει να βαίνει προς εκτόνωση.

Στην ομιλία του, πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

αναμένεται να τονίσει τις προσπάθειες του κόμματος όλο αυτό το διάστημα στην κατεύθυνση της βελτίωσης των όρων της συμφωνίας και τα αποτελέσματα αυτής, αλλά και να αναφερθεί στο πρωτογενές πλεόνασμα προκειμένου να εξηγήσει για άλλη μια φορά πως αυτό είναι αποτέλεσμα μίας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2009 επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, με το ΠΑΣΟΚ να φέρει μόνο του τότε το βάρος της.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναφερθεί ακόμα στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, επιχειρώντας να θέσει εκ νέου τα διλήμματα αυτών και να τονίσει την ιδιαίτερη σημασία τους πολιτικά στην παρούσα συγκυρία.

Λίγο νωρίτερα, άλλωστε, και με προγραμματισμένη για την Κυριακή εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της «Ελιάς», αναμένεται να έχει ραντεβού και με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, που φέρεται να κλίνει προς το «ναι» στην πρόταση που του έχει γίνει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, όχι όμως χωρίς να πάρει τις απαραίτητες «διασφαλίσεις», αφού γνωρίζει την πίεση που θα δεχθεί προκειμένου να εγκαταλείψει τη θέση του γραμματέα.

Στην Χαριλάου Τρικούπη πάντως, έχουν ήδη αρχίσει να χαρακτηρίζουν «λογικό» το να παραμείνει στη θέση του, αφού χαρακτηρίζουν «υπερβολικά» τα όσα ακούγονται περί ασυμβιβάστου μεταξύ της υποψηφιότητας κάποιου για το ευρωκοινοβούλιο και μίας κομματικής θέσης. «Αν είναι έτσι, θα πρέπει να παραιτηθούν και όσοι είναι μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής», σημειώνουν κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, προϊδεάζοντας για την …παραχώρηση που ίσως κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής διατηρώντας παράλληλα τη θέση του ως γραμματέας του κόμματος.

Όσο για τα «προνόμια» που θα επικαλεστούν κάποιοι, απαντούν ότι «τον προεκλογικό αγώνα θα τον κάνει η ‘Ελιά’» και πως «όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν ισότιμη αντιμετώπιση». Τώρα, κατά πόσον θα γίνουν πιστευτοί, άγνωστο, καθώς δεν είναι λίγοι οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Νίκου Ανδρουλάκη που ετοιμάζονται για «πόλεμο» στην περίπτωση που θελήσει να διατηρήσει τη θέση του στο κόμμα, αλλά και να την «εκμεταλλευτεί», όπως προεξοφλούν, για την εκλογή του στην Ευρωβουλή…

Keywords
Τυχαία Θέματα