Συναρπαστική Maserati εκατονταετίας!

Η Alfieri είναι το μοντέλο που θα αποτελέσει πρότυπο σε όλους τους τομείς και θα χαράξει στην αρχή του δεύτερου αιώνα ζωής της Maserati την πορεία για το μέλλον της.

Η Alfieri Concept έχει μήκος 4,59 μ. πλάτος 1,93 μ. ύψος 1,28 μ. και μεταξόνιο 2,7 μ. Αναμφίβολα ένα μεγάλο αυτοκίνητο, το οποίο όμως διακρίνεται για την τέλεια αρμονία στη σχεδίασή του. Επιπλέον, οι διαστάσεις του, το καθιστούν ένα χρηστικό κουπέ 2+2 πραγματικών θέσεων.

Αυτό ήταν το πρωτότυπο που έκλεψε με την αισθητική του τις εντυπώσεις στη Έκθεση της Γενεύης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Ιταλοί έδωσαν τόση

βαρύτητα σε αυτό το πρωτότυπο. Σκοπός τους είναι, όπως ακούστηκε στην Έκθεση, να προχωρήσουν στην εξέλιξη του και να το βγάλουν στην αγορά.

Ωστόσο, δεν πρόκειται να γίνει άμεσα, αλλά σε περίπου δυο με δυόμιση χρόνια. Το σημαντικότερο όμως είναι η φιλοσοφία τής Alfieri, αφού οι Ιταλοί σκοπεύουν αυτή να αποτελέσει το πρότυπο για το μέλλον τη Maserati.

Έτσι η Alfieri αναμένεται να είναι το νέο σπορ μοντέλο τους, που θα διακρίνεται για την οδική της συμπεριφορά και τις επιδόσεις της. Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί η Maserati Alfieri Concept είναι ένας ατμοσφαιρικός V8 4,7 λίτρων με απόδοση 460 ίππους και 520 Nm ροπής στις 4.750 σ.α.λ.

Kαθόλου απίθανο όμως να δούμε κάτω από το καπό της και έναν τρίλιτρο V6 κινητήρα Twin Turbo, σε δυο εκδοχές απόδοσης με 330 και 410 ίππους. Αναμένουμε με ανυπομονησία τις εξελίξεις, ευελπιστώντας οι πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με το μέλλον της Alfieri concept να γίνουν πράξη από τους Ιταλούς και να μας χαρίσουν ένα ακόμα συναρπαστικό αυτοκίνητο.

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα