Τι προβλέπεται για τις απολύσεις και τις αποζημιώσεις στο Δημόσιο

Η διαγραφή από τους πίνακες μισθοδοσίας αφορά στην πλειονότητά τους σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς και εκπαιδευτικούς και ειδικότερα όσους μετά το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, για παράταση που έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει άμεση διαγραφή από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και να εκδοθούν πράξεις λύσης της υπαλληλικής σχέσης.

Αποζημιώσεις και επίδομα ανεργίας για δημοσίους υπαλλήλους

Αποζημιώσεις και επίδομα

ανεργίας, για τους δημόσιους υπαλλήλους, που απολύθηκαν μετά από διαθεσιμότητα, περιλαμβάνει διάταξη του πολυνομοσχεδίου, που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στα κόμματα.

Για τον υπολογισμό του ποσού αποζημίωσης, ως βάση λαμβάνεται ο βασικός μισθός του υπαλλήλου κατά την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ως χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται όλος ο χρόνος που ελήφθη υπόψη για την κατάταξη του υπαλλήλου, ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι τη θέση του υπαλλήλου σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς και ο χρόνος διαθεσιμότητας. Κατά τα λοιπά, η αποζημίωση υπολογίζεται σύμφωνα με τα οριζόμενα της νομοθεσίας. Τονίζεται δε ότι η αποζημίωση του υπαλλήλου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα