Αυτοκίνητο τσέπης!

Πρόκειται για μία ιδιοκατασκευή με διαστάσεις παιδικού αυτοκινήτου, καθώς το μήκος της φτάνει τα 1,26 μ., το πλάτος της τα 65 εκατοστά και το ύψος περιορίζεται στους 64 πόντους. Ευτυχώς μπορεί να οδηγηθεί σχετικά –πολύ σχετικά, για να λέμε την αλήθεια- άνετα, επειδή το τζιπ-μπονσάι είναι ανοιχτό και δεν χρειάζεται να περάσεις από πόρτες, για να πάρεις θέση στο τιμονάκι με την κόρνα.

Για να πάρει άδεια κυκλοφορίας από τις αμερικανικές Αρχές έπρεπε να το εφοδιάσει ο 29χρονος κατασκευαστής του, Οστιν Κόουλσον, με κρύσταλλο ασφαλείας για το μπροστινό παρμπρίζ, με υαλοκαθαριστήρες και με μία

ζώνη ασφαλείας, ενώ δεν λείπουν οι κατάλληλοι προβολείς και το κλάξον.

Το τζιπάκι τσέπης ανήκει στην κατηγορία των «οχημάτων χαμηλών ταχυτήτων», στην οποία περιλαμβάνονται στις ΗΠΑ τα αμαξάκια του γκολφ που χρησιμοποιούν ηλικιωμένοι για τις μετακινήσεις τους εντός οικισμών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας USA Today, τα μοντέλα αυτής της κατηγορίας επιτρέπεται να αναπτύξουν σε δημόσιους δρόμους έως 40 χλμ./ώρα ανώτατη ταχύτητα. Το μοντελάκι χρησιμοποιεί τον κινητήρα μίας τετράτροχης «γουρούνας», ενώ ο Κόουλσον αναφέρει, ότι έχει πιάσει με αυτό 45 μίλια την ώρα, δηλαδή κάτι παραπάνω από 80 χλμ./ώρα, προφανώς με ούριο άνεμο σε κατηφόρα.

Μετά από τόση προσπάθεια, δικαιούται να ισχυρίζεται το λιλιπούτειο τζιπάκι ότι είναι…μεγάλο και να γράφει η πινακίδα του «IM BIG». Indeed!

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα