Αμπντουλάχ Γκιούλ: Μήνυμα ελήφθη…

13:56 3/6/2013 - Πηγή: Matrix24

«Δημοκρατία δεν σημαίνει μόνο εκλογές» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, πράγμα που ερμηνεύεται στην Τουρκία ως απάντηση στις δηλώσεις που κάνει τις τελευταίες μέρες ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποδίδει τις διαμαρτυρίες στην τάση «ορισμένων που δεν μπορούν να νικήσουν στην κάλπη το κυβερνών κόμμα, να το καταφέρουν αυτό με τέτοιες μεθόδους».

Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες ο Γκιουλ είπε πως «πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μηνύματα τα οποία

στάλθηκαν με καλές προθέσεις και θα γίνουν τα δέοντα». Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε «σύνεση» τονίζοντας ότι «συμβαίνει, τέτοιες κοινωνικά γεγονότα να κυριεύονται από παράνομες οργανώσεις. Κι αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί».

Ο Γκιουλ τόνισε ότι «τις τελευταίες 3-4 μέρες δοκιμάστηκε η δημοκρατία της Τουρκίας. Εάν ρίξετε μια ματιά σε ορισμένες Μεσανατολικές χώρες, θα δείτε ποια είναι η έκβαση τέτοιων διαμαρτυριών σε χώρες που δεν είναι δημοκρατικές και δεν πιστεύουν στην ανωτερότητα του δικαίου».

Πάντως ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι «δεν είναι εύκολο να οικοδομηθεί η εικόνα μιας χώρας. Όλοι μας εργαστήκαμε τα τελευταία δέκα χρόνια και οδηγήσαμε σε υψηλά επίπεδα την οικονομία και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Αν χαλάσει η εικόνα αυτή, δεν θα υπάρξει όφελος για κανέναν».

Keywords
Τυχαία Θέματα