TOYOTA KAI HONDA ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩN TOYΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Τόσο η Toyota Motor Corp, όσο και η Honda Motor Co. σχεδιάζoυν να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους σε κάποια από τα εργοστάσια τους στην Κίνα, καθώς αυξάνονται σε οι διαδηλώσεις κατά στόχων ιαπωνικών συμφερόντων, λόγω των επίμαχων νησιών στη Σινική Θάλασσα.

Εκπρόσωπος της Toyota

πάντως δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ακόμα τον έλεγχο της κατάστασης στην Κίνα. Εκτός της Toyota Motor Corp. και η Honda Motor Co. αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία εργοστασίων της προειδοποιώντας ότι οι εμπορικές σχέσεις με το κινεζικό κράτος επιδεινώνονται σε επικίνδυνο βαθμό.

Εν τω μεταξύ περισσότερες διαδηλώσεις αναμένονται σε όλη την Κίνα, σήμερα Τρίτη, ημέρα που σηματοδοτεί την επέτειο κατοχής από την Ιαπωνία κινεζικών εδαφών το 1931. Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν εκ νέου έξω από την πρεσβεία της Ιαπωνίας, πετώντας μπουκάλια νερού στο κτίριο το οποίο ήταν υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό.

Η κρίση μπορεί να κλιμακωθεί επικίνδυνα καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι στα διαφιλονικούμενα νησιά στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, κατευθύνεται ένας στολίσκος από περίπου 1.000 κινεζικά αλιευτικά σκάφη.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι δεν είναι δυνατή μέχρι σήμερα, η επιβεβαίωση της άφιξης των αλιευτικών σκαφών, ενώ η ιαπωνική κυβέρνηση συγκεντρώνει πληροφορίες για τις κινήσεις των κινεζικών αλιευτικών σκαφών.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα και η Ιαπωνία, είναι δύο ισχυροί οικονομικοί εταίροι με τις εμπορικές συναλλαγές να φτάνουν το περασμένο έτος τα 345 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα