ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΗ ΝΔ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ

Έπειτα από την επικύρωση των μέτρων από την τρικομματική κυβέρνηση, ο Α. Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιό του για την έξοδο από την κρίση και να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους έλαβε τις δύσκολες αποφάσεις με δύο δημόσιες παρεμβάσεις. Η κομματική πειθαρχία στη ΝΔ αποτελεί ζητούμενο του πρωθυπουργού.

Οι δύο δημόσιες παρεμβάσεις

Αφενός με το διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό και αφετέρου και με την ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς

θα τονίσει την αναγκαιότητα της λήψης των σκληρών μέτρων που αποφασίστηκαν. Ο πρωθυπουργός θα δεσμευθεί ότι είναι η τελευταία φορά που υιοθετούνται τέτοιου είδους μέτρα, ενώ παράλληλα θα δώσει υπόσχεση ότι αφότου αποκατασταθεί η δημοσιονομική ισορροπία θα διορθωθούν οι όποιες αδικίες.

Η κομματική πειθαρχία

Όσον αφορά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο πρωθυπουργός θα θέσει εμμέσως πλην σαφώς θέμα κομματικής πειθαρχίας. Εντωμεταξύ, οι υψηλόβαθμοι παράγοντες της ΝΔ υποστηρίζουν ότι στο κόμμα δεν προβλέπεται και δεν αναμένεται να υπάρξουν διαρροές που ενδεχομένως να δημιουργήσουν κάποιο θέμα. Οπότε, παρά τις όποιες διαφωνίες, ή επιφυλάξεις που έχουν ήδη διατυπωθεί ενδοκομματικά, η πλειονότητα των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα στηρίξει εντέλει τα μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα